От тениса в политиката: Притежателят на най-бързия сервис вече е парламентарист

от в 14:16 на 27.11.2022
Калоян Соколов

Тенисът е един от спортовете с най-кратки паузи между сезоните, като турнирите следват седмица след седмица и натоварванията на най-високото ниво определено на са за всеки. Именно това е причината дълголетието на Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал да е по-скоро изключение от правилото, а повечето състезатели са принудени бързо да мислят за алтернативна професия, защото спортните им кариери рядко продължават над десетилетие. Обикновено повечето бивши играчи преминават към треньорска дейност и остават близо до тениса, но Самуел Грот далеч няма подобни намерения и решава да последва примера на Марат Сафин, влизайки в политиката.

Както помним, то бившият номер едно в продължение на шест години беше депутат от партията на Владимир Путин в руския парламент, след което доброволно се отказа от тази си дейност, а самият Сампрас настояваше как двукратният шампион от Шлема е страхотен оратор, притежава висок интелект и винаги е имал страхотен подход към хората, което дори би могло да го превърне в президент.

Амбициите на Грот пък също не изглеждат никак ниски, тъй като австралиецът вече е част от парламента на щата Виктория, макар че участва в избори за първи път в живот си. Притежателят на най-мощния сервис в историята на тениса (263 километра час - неофициален рекорд) е част от Либералната партия и определено е обичан от австралийския народ, защото гласуването в страната е абсолютно задължително и глобите достигат до 170 австралийски долара за всеки нерегистриран гласоподавател.

Любопитното е, че миналата година някогашната 53-та ракета на света разкритукува остро Новак Джокович за желанието на сърбина 2-седмичния карантинен период в Австралия да бъде намален и дори обвини 21-кратния шампион от Шлема в егоизъм. Сега Грот всъщност ще работи точно в сферата на здравеопазването, а както знаем, то Мелбърн попада под юрисдикцията на щата Виктория, така че това не изглежда да бъдат особено позитивни новини за балканеца.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От тениса в политиката: Притежателят на най-бързия сервис вече е парламентарист Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | самуел грот

Коментари





Следвайте ни в Facebook