От Умаг до Париж за ден: Музети сервираше за мача, но Серундоло го пречупи в луд 3-часов финал

от в 01:25 на 28.07.2024
Елеонора Александрова

Франсиско Серундоло е новият шампион на турнира в Умаг. Световният номер 37 надделя Лоренцо Музети в епичен трисетов финал, завършил с резултат 2:6 6:4 7:6(5) за точно 3 часа игрово време и така ще се завърне в топ 30 в ATP ранглистата. Лошите новини за двамата финалисти обаче е, че и двамата ще започнат олимпийското си участие в Париж, по-малко от 24 часа след двубоя им в хърватската столица.

Двамата тенисисти показаха колебанияи и гршеките преоблдаваха в откриващите четири гейма, но след 2:2, италианецът постепенно започна да играе безпогрешен тенис и изцяло неутрализира играта на южноамериканеца. Така вторият поставен в схемата не загуби нито гейм в сета от този момент насетне и си осигури преднина в резултата.

Във втората част ролите на двамата тенисисти се размениха. Серундоло започваше да играе по-освободено и агресивно, за разлика от Музети, което позволи на по-нискоранкирания тенисист да реализира пробив още при първия сервис гейм на опонента си. Макар и втората ракета на Италия да бе съумял да изравни резултата в геймовете, аржентинецът бе този, който бе по-стабилен при разиграванията и осъществи нов решителен брейк в десетия гейм, за да изравни общия резултат.

Финалната част бе най-оспорваната и драматичната откъм развитие. Музети постепенно започваше да си връща контрола над мача, ала вдъхновеният му съперник не изглеждаше готов да отстъпи на италианеца. Чак при седмия брейкбол. Все пак разнообразието на италаинеца му позволи да пробие при 5:4 и да сервира за титлата.

Точно тогава обаче по-високоранкираният тенисист се поддаде на напрежението, което позволи на Серундоло да отвърне с бърз рибрейк. Стигна се до тайбрек, който започна толкова обещаващо за Музети, ала след 3:1 в негова полза, играта му претърпя тотален разпад. Аржентинецът, от своя страна, играеше все по-уверено и това му позволи да бъде във водеща роля по време на цялата втора част на дългия гейм. Макар и след 6:3 представителят на топ 20 да бе показал проблясъци, отразявайки два поредни мачбола, то Серундоло не допусна обрат и със 7:5 в тайбрека се поздрави с третата си ATP титла!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От Умаг до Париж за ден: Музети сервираше за мача, но Серундоло го пречупи в луд 3-часов финал Елеонора Александрова
Теми:  
atp | лоренцо музети | Обзори | умаг | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook