От успех над Григор до драма с квалификант: Корда се измъкна срещу 98-ия на турнира в Куинс

от в 21:16 на 21.06.2024
Елеонора Александрова

Себастиан Корда се класира за финалната четворка в Куинс. Американецът показа, че зад победата си над Григор Димитров няма нищо случайно, налагайки се над една от изненадите на турнира, квалификанта Ринки Хиджиката с 6:7(5) 6:3 6:4. На полуфиналите ще анблюдаваме изцяло американски  сблъсък между Корда и Томи Пол, който днес по-рано елиминира едно от откритията на сезона на трева, Джак Дрейпър.

Срещата започна много нервно за играчът, елиминирал Григор Димитров, като американецът допускаше купища неточности. Макар и Хиджиката също да бе показал известни колебания в играта си, австралиецът бе по-солидният и постоянен на корта през първата половина на сета. Това позволи на световния номер 98 да поведе с комфортното 5:2.

Корда обаче бе на друго мнение и точно в този момент вдигна нивото си, което затрудни сериозно опонента му и по този начин той изравни резултата в геймовете. Макар и по-ниско ранкираният тенисист да правеше своите опити да се съвземе от обрата, разполагайки с брейк- и сетпойнт при 6:5, 23-тият в света показа здрави нерви и така се стигна до тайбрек. В дългия гейм Хиджиката показа, че зад силното си начало в първия сет няма нищо случайно и поведе с минибрейк, а макар и Корда да правеше своите опити да притисне опонента си, този път аутсайдерът успя да спечели сета сензационно, след 7:4 в тайбрека.

Сервис играта на двамата тенисисти се стабилизира значително, а това си пролича а липсата на точки за пробив във втората част. Фаворитър обаче реализира късен брейк при 4:3 и си осигури възможността да сервира за сета. Въпреки смелата игра на Хиджиката в този критичен за него момент, Корда не позволи на опонента си да осъществи обрат и изравни резултата в сетовете с 6:3 във втория.

Американецът пренесе добрите си изяви и в третата част, а квалификантът също видимо вдигна нивото си, предизвиквайки сериозно фаворита. Корда обаче удържа на натиска и реализира пробив при 2:2, а след това не допусна обрат и се класира за втория си пореден финал през сезона на трева, въпреки че изигра много по-слаб мач спрямо показаното вчера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От успех над Григор до драма с квалификант: Корда се измъкна срещу 98-ия на турнира в Куинс Елеонора Александрова
Теми:  
atp | куинс | Обзори | ринджи хиджиката | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook