Отбор мечта: Мъри се присъединява към Федерер и Надал на Laver Cup!

от в 10:57 на 29.06.2022
Калоян Соколов

Laver Cup беше замислен с идеята да бъде най-престижния демонстративен турнир в света на тениса, но той се превърна в нещо далеч повече от това. Събитието се нарежда по гледаемост веднага след надпреварите от Големия Шлем и дори ATP счита за официални мачовете, които се провеждат в хода на отборното състезание. Тази година състезанието ще се проведе в Лондон и отново ще противопостави тимовете не Европа и Света. Досега европейците са спечелили и четирите издания на турнира. Този сезон пък надпреварата се очаква с още по-голям интерес от обикновено, защото ще маркира завръщането на Роджър Федерер в Тура, като Маестрото ще обедини сили с Рафаел Надал и има голяма вероятност да видим двете легенди да си партнират в някой от двубоите. Днес пък стана ясно, че публиката ще може да се наслади и на своя местен любимец Анди Мъри, за когото това ще бъде дебют в състезанието.

Бившият номер едно разкри, че се вълнува да се включи в събитието и винаги е обичал отборните съревнования, а освен това неизменно досега е имало невероятен интензитет и атмосфера в предходните издания на Laver Cup. Британецът също така не скри и радостта си от възможността да бъде в един отбор заедно с Федерер и Надал.

Самият Федерер беше един от първите, които споделиха новината и сравни неговия тим с "Отмъстителите" на Marvel, където са събрани най-силните супергерои. Световният отбор обаче също не е за подценяване, тъй като до момента Диего Шварцман, Феликс-Оже Алиасим и Тейлър Фриц са потвърдили участиет в него. 

Турнирът ще се проведе между 22 и 25 септември, като много скоро ще разберем имената на останалите шестима тенисисти, които ще завършат звездната селекция в Лондон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отбор мечта: Мъри се присъединява към Федерер и Надал на Laver Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | анди мъри | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook