Отборът на Нестеров и Биелински е вицешампион на US Open 2021 за младежи!

от в 00:01 на 12.09.2021
Диана Андреева

Пьотр Нестеров и Виачеслав Биелински загубиха финалния сблъсък на юношеския US Open. Българо-беларуският тандем се бори до последно в заключителния етап на надпреварата, ала за съжаление силите им не достигнаха и в крайна сметка те отстъпиха в един наистина оспорван мач, завършил 6:3 7:5 10:1 за Чак Уам Колемат Вонг и Макс Вестпал. Независимо от допуснатото поражение, отборът на Нестеров със сигурност заслужи второто място в събитието и двамата тенисисти за пореден път доказаха колко добре се сработват на корта. 

Нестеров бе на път да запише името си в историята на българския тенис, ако бе спечелил трофея на надпреварата. Пьотр щеше да се нареди наред с Григор Димитров и Адриан Андреев в списъка на състезателите, представляващи България, които са ставали шампиони именно в Ню Йорк - на US Open. Това щеше да бъде и първата му титла от Големия шлем до момента, като извън мейджър събитията, къдито резултатите му изобщо не са за подценяване, Нестеров е един от топ състезателите за възрастта си при юношите. 

За съжаление на българските тенис почитатели, още от самото начало темпото в мача бе задавано от противниковия отбор. Вонг и Вестпал допускаха далеч по-малко непредизвикани грешки, докато играта им бе прецизна и почти безпогрешна. Нестеров и Биелински от своя страна не се намираха в оптимална форма, а умората допълнително усложни ситуацията за българо-беларуския тим. 

След като загубиха първия си сет от началото на турнира до сега, Нестеров и Биелински промениха тактиката си и започнаха да разчитат повече на дефанзивна игра от основна линия, което довеждаше до редица продължителни разигравания. Успяли да възвърнат паритетата в отделните части, Пьотр и Виачеслав прибързаха с нагласата си към развоя на мача и очакваха, че трофеят е в тяхни ръце. Сериозна разконцентрация в българо-беларуския отбор доведе до категоричен резултат в решаващия тайбрек - 10:1 в полза на опонентите и по този начин България и Беларус останаха без титла на тазгодишния юношески US Open при двойките. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отборът на Нестеров и Биелински е вицешампион на US Open 2021 за младежи! Диана Андреева
Теми:  
us open | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook