"Отдавна не съм на 16": Циципас разкри причините зад временната раздяла с баща си

от в 13:59 на 29.08.2023
Калоян Соколов

Мнозина тенис специалисти обвиняваха Стефанос Циципас, че е твърде зависим от своя баща Апостолос, който неотлъчно следваше своя син на всеки един турнир. Циципас-старши бе главен треньор на бившия номер три от самото начало на неговата кариера и Стефанос уволни редица реномирани специалисти, които явно не можеха да се работят добре в екип с неговия родител.

Точно затова беше изключително изненадващо, че тенисистът наскоро обяви как Марк Филипусис ще изземе поне временно функциите на главен треньор от Апостолос Циципас и тазгодишният US Open е първият турнир в кариерата на балканеца, в който той няма да бъде заедно с баща си, а ето и основните причини зад решението на някогашния шампион от финалите на ATP.

"Това не е истинска раздяла. Все още баща ми е част от отбора и ще пътувам с него на някои от турнирите след US Open. Тепърва трябва да обсъдим с Марк какво ще правим след края на US Open и каква ще е ролята на татко оттук насетне, защото той вече не е главният треньор. Искам да продължа дългосрочното сътрудничество с баща си, но сега съм му дал малко време извън тениса. Отдавна не съм юноша на 16 години и не е нужно да ме съпровожда навсякъде.

Считам това за крачка в правилната посока. Освен това аз съм първородното дете в семейството, а непрекъснато баща ми е бил неотлъчно до мен и сме пътували из целия свят. Имам двама братя и една сестра, като Павлос и Каталина все още не са пораснали и имат нужда от присъствието на татко у дома. Имам чувството, че съм го отнемал от тях и мама през годините, което ме накара да изпитвам известна вина. Трябва да извървя своя собствен път" - коментира седмата ракета на света по темата.

Източник: Tennis Up To Date

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Отдавна не съм на 16": Циципас разкри причините зад временната раздяла с баща си Калоян Соколов
Теми:  
us open | апостолос циципас | интервюта | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook