Отказ на Оже-Алиасим праща Григор Димитров срещу играч извън топ 900!

от в 02:14 на 01.10.2021
Петър Колев

В последния мач на централния корт на турнира от категория АТП 250 в Сан Диего днес Григор Димитров трябваше да се изправи срещу световния №11 Феликс Оже-Алиасим, срещу когото българинът все още не е постигал победа. 

Промяна в последния момент обаче ще изпрати хасковлията срещу тенисист, намиращ се под №901 на световната ранглиста - Аугуст Холмгрен. Това стана факт след като стана ясно, че младият канадец Оже-Алиасим се е отказал от участие в турнира, като по този начин 23-годишният датчанин влиза в надпреварата като "щастлив губещ". 

Напомняме, че последното участие на световния №11 беше на отборното състезание Laver Cup, където той отстъпи в три сета пред Матео Беретини.

Новият съперник на Димитров е постигнал двусетов успех над световния №75 Джордън Томпсън в първия квалификационен кръг на турнира, но е претърпял поражение от италианеца Салвадоре Карузо на крачка от директно влизане в основната схема. Това също така и е първият АТП турнир, на който датчанинът участва, а заемайки мястото на Оже-Алиасим в схемата, той се класира директно за втория кръг.

Това ще бъде първа среща между двамата тенисисти, като българинът е абсолютен фаворит в двубоя срещу Холмгрен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отказ на Оже-Алиасим праща Григор Димитров срещу играч извън топ 900! Петър Колев
Теми:  
григор | димитров | сан диего | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook