"Отказвам се от сингъла": Ебдън предложи ракетата си на фен, за да го замени срещу Джокович

от в 18:42 на 27.07.2024
Калоян Соколов

"Спокойно мога да кажа, че се отказвам от кариерата си на сингъл след този мач! Новак, беше удоволствие да споделя корта с теб и да изиграя един последен двубой поединично, излизайки на "Филип Шатрие" и то в мач на Олимпиадата. Пожелавам ти всичко най-добро до края на турнира и се надявам ти да спечелиш златния медал, ако това не може да бъде постигнато от някой мой австралийски съотборник" - това написа неранкираният тенисист Матю Ебдън в социалните мрежи, след като се задържа едва 54 минути на корта в откриващия кръг на олимпийския тенис турнир в Париж.

Двойковият специалист попадна в основната схема като резерва и не пропусна да се пошегува със себе си, публикувайки видео на собствената си реакция след жребия, което беше съпроводено от саундтрака на хитовата лента "Мисията невъзможна", което се дължеше на обстоятелството, че Ебдън не само трябваше да се срещне с Джокович, а на всичкото отгоре в евентуален втори кръг го очакваше Рафаел Надал, който е 14-кратен шампион на същите кортове.

Австралиецът обаче изобщо не се доближи до сценарий, в който да мисли за евентуален мач с Надал и изобщо трудно печелеше точки срещу топ поставения. Джокович дори не се изпоти през първия сет, където преодоля съпротивата на своя съперпник за около 25 минути. Отчаянието на аутсайдера пък беше толкова сериозно, след като инкасира геврек, че той реши да отиде в близост до един от феновете на трибуните и директно му подаде своята ракета, опитвайки се да го помоли да го замени на корта.

Ебдън не спря дотам с проявите на своето силно изявено чувства за хумор и покри лицето си със своя вече свален екип, когато най-после спечели своя първи и единствен гейм в мача, след което призова феновете за бурни аплодисменти. "Благодаря ти" - прошепна австралиецът, когато двамата с Джокович размениха полетата при 4:1 в полза на сърбина и го потупа по рамото.

Сериозно впечатление направи и ръкостискането между двамата след края на срещата, когато световният номер 2 дори се извини на своя опонент за разгромния резултат, а неранкираният тенисист беше с огромна усмивка на лицето и поздрави сърдечно заслужения победител в двубоя.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Отказвам се от сингъла": Ебдън предложи ракетата си на фен, за да го замени срещу Джокович Калоян Соколов
Теми:  
любопитно | Матю Ебдън | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook