Отказване на Басилашвили прати перфектно играещ Димитров във втория кръг в Монако!

от в 17:30 на 10.04.2022
Мирела Николова

Григор Димитров не можеше да мечтае за по-добро начало на клей сезона си, тъй като на старта на първия за годината Мастърс на червено българинът демонстрира блестяща игра и уверено вървеше към крайната победа срещу поставения под номер 15 в схемата Николоз Басилашвили, преди грузинецът да се оттегли от срещата при резултат 6:3 2:0 в полза на най-добрия ни тенисист. В следващия етап на надпреварата първата ни ракета ще се изправи срещу победителя от сръбското дерби между Душан Лайович и Филип Краинович.

Нашето момче навлезе изключително солидно в срещата и без каквито и да било затруднения печелеше подаванията си благодарение на отличните си сервиси, които му предоставяха пълен контрол в разиграванията. Той също така се стремеше да атакува всеки един начален удар на противника и умело дочака момента, в който да постави под напрежение Басилашвили. Това се случи в шестия гейм, когато Димитров не се колебаеше да ускори топката и да предизвика неточност от ракетата на твърде пасивния на моменти грузинец, което му помогна да реализира първия пробив в сблъсъка за 4:2. От този момент нататък родният ни представител бе абсолютно безапелационен в изявите си и до края на сета не загуби нито точка повече на собствен сервис, което му гарантира и предимството в общия резултат.

Устремът в играта на сънародника ни се пренесе с пълна сила и във втората част, където Григор продължи да бъде във водеща позиция и още в първия възможен момент осъществи пробив, който впоследствие бе убедително консолидиран. Съвсем скоро българският представител получи три поредни възможности да поведе с 3:0, но именно в този момент Басилашвили взе решение да се откаже от двубоя, изпращайки световния №28 директно в следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отказване на Басилашвили прати перфектно играещ Димитров във втория кръг в Монако! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монте карло | николоз басилашвили | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook