Отказването се отлага: Серина си осигури среща със световната номер 2 на US Open

от в 08:36 на 30.08.2022
Калоян Соколов

Серина Уилямс категорично е лицето на женския тенис през последните две десетилетия и несъмнено американката ще остави голяма празнина след себе си, когато окачи ракетата си след края на тазгодишния US Open. Бившата номер едно обяви въпросното си решение преди точно три седмици, като в основната беше тежката травма в областта на бедрото, заради която доскоро отсъстваше за над година от кортовете. Въпросната контузия извади 40-годишната състезателка от ранглистата, а самата тя бързо видя как не може да бъде конкурентна на най-добрите тенисистки към момента и обяви оттеглянето си от професионалната сцена. Все пак 23-кратната шампионка от Шлема ще изиграе поне още един мач, тъй като тази нощ се представи на много високо ниво в двубоя си срещу Данка Ковинич и я преодоля с рутинното 6:3 6:3, за да си гарантира среща със световната номер две - Анет Контавейт.

Както се и очакваше, то корт "Артър Аш" беше абсолютно препълнен и огромен брой знаменитости бяха дошли да подкрепят легендарната си сънародничка. Началото обаче далеч не беше обещаващо за ветеранката, която не можа да развие пробива си предимство и скоро черногорката имаше брейк аванс за 3:2. Оттам насетне местната любимка пое пълен контрол над събитията на корта и реализира серия от четири поредни гейма, за да спечели откриващия сет.

Ковинич не се предаде и отрази серия от точки за пробив на старта във втората част, което ѝ позволи отново да бъде конкурентна за известен период от време, ала Серина нямаше намерение да усложнява прекалено своята задача и отново влезе в много силна поредица, с чиято помощ затвори срещата скоропостижно и така удължи тенис кариерата си с поне още два дни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отказването се отлага: Серина си осигури среща със световната номер 2 на US Open Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | wta | данка ковинич | Обзори | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook