Отказванията не спират: Още един славен ветеран намекна, че скоро ще напусне спорта

от в 19:59 на 07.11.2022
Калоян Соколов

2022-ра вероятно е годината, в която тенис феновете трябваше да си вземат сбогом с най-много елитни играчи наведнъж. Всичко започна с изненадващото отказване на тогавашната номер едно Ашли Барти, а тя беше последвана от редица състезатели, сред които бяха Хуан Мартин Дел Потро, Жо-Вилфред Цонга, Жил Симон, Кевин Андерсън, Серина Уилямс, Ким Клайстерс, Роджър Федерер и още много други.

Всички от изброените тенисисти са бивши членове на топ 10 и единствено Жил Симон измежду тях не се е класирал за финал от Големия шлем, така че определено не беше лесно за публиката да се раздели с толкова голяма бройка невероятни спортисти за подобен кратък период от време.

Изглежда обаче, че този списък ще се разшири съвсем скоро, тъй като Фелисиано Лопес намекна как е на път да прекрати професионалната си кариера. Бившият номер 13 попадна на извадка от страна на журналиста Кристофър Клари, който беше изброил споменатите вече от нас тенис икони и призна как не си спомня някога да е ставал свидетел на сезон с такава висока бройка на оттегляния от страна на топ състезатели.

Самият Лопес пък остави коментар под публикацията, разкривайки че възнамерява скоро да последва примера на тези свои колеги, макар че испанецът не е обявил точно кога ще го стори и вероятно ще изиграе няколко прощални турнира през 2023-та. Определено пък е напълно естествено мислите на 42-годишния играч да бъдат насочени към подобна стъпка, тъй като през тази година е загубил всеки един от 11-те си срещи в ATP Тура и в момента заема 657-ма позиция в световната ранглиста.

Фелисиано определено е сред последните мохикана на спорта, продължавайки да практикува стила сервис-воле, което го прави един от любимците на публиката и определено не е изненада, че може да се похвали с титла на двойки от Ролан Гарос. Освен това ветеранът е седемкратен шампион на сингъл в ATP надпреварите, като може да се похвали с два трофея от престижното състезание в Куинс, където освен това има и един загубен финал от нашия Григор Димитров. Към момента левичарят от Толедо заема длъжността на турнирен директор на Мастърса в Мадрид, така че със сигурност той ще остане близо до тениса и след последната си схватка на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отказванията не спират: Още един славен ветеран намекна, че скоро ще напусне спорта Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | отказване | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook