Откритието на сезон 2021 стои на пътя на Вики Томова към първи полуфинал в WTA!

от в 14:23 на 08.04.2021
Мирела Николова

Втората ни ракета при дамите Виктория Томова се радва на една от най-силните седмици в кариерата си, след като направи своя дебют в четвъртфиналната фаза на турнир от категория WTA 250, достигайки до последните осем на надпреварата в Богота (Колумбия). Пътят на нашето момиче дотук не бе никак лесен, тъй като в първи кръг надигра опитната германка Анна-Лена Фридзам, след което елиминира осмата поставена в схемата - Яфан Уанг. Макар до този момент през сезона Вики да не блестеше с изявите си на корта, то изглежда, че българката започва все повече да намира своята игра, извела я до най-значимите ѝ постижения. 

В битка за място на полуфиналите в южноамериканския град Томова ще се изправи срещу квалификантката от Испания - 29-годишната Нурия Парисас-Диас, която изживява най-добрия период в кариерата си. Играта ѝ се намира в страхотен подем, тъй като от началото на настоящата година испанката има 87,5-процентова успеваемост в официалните си мачове, реализирайки 21 победи и само 3 загуби, като също така може да се похвали и с цели 3 поредни титли от веригата на ITF, постигнати на твърда настилка. Всичко това ѝ помага да се изкачи до 171-вата позиция в световната ранглиста, което е и нейното върхово класиране досега.

Утрешният двубой със сигурност ще е тежък за нашето момиче предвид невероятната форма, която демонстрира нейната опонентка през 2021 година, но е важно да се отбележи, че клеят определено не е най-силната настилка за Парисас-Диас. От своя страна, Вики има най-добро съотношение победи-загуби именно на червено и се чувства достатъчно комфортно там, за да вярваме, че в петъчния ден може да ни зарадва с успех и да стане част от финалното каре в Богота.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Откритието на сезон 2021 стои на пътя на Вики Томова към първи полуфинал в WTA! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | богота | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook