Откритото първенство на Австралия през 2021 може да не се проведе

от в 14:11 на 15.07.2020
Анисия Стоева


Паниката не изглежда да идва към своя край, тъй като пандемията от коронавирус продължава да расте въпреки всички мерки, които се предприемат. Тазгодишният тенис календар е спрян, след като вирусното заболяване бързо се превърна в глобална пандемия и изглежда, че дори сезон 2021 г. може да бъде прекъснат заради него. Според доклади Qantas е спрял всички свои международни полети до март. В резултат на това се поставят съмнения относно бъдещето на първото първенство от Големия Шлем.

Според Daily Mail говорител на Qantas е заявил, че всички международни полети от Австралия са прекъснати до второ нареждане поради пандемията от коронавирус. Тъй като Qantas взе толкова голямо решение, за да предотврати по-нататъшното разпространение на заразата, вероятно други доставчици на въздухоплавателни услуги със седалище в Австралия могат също да последват тази съдба. А това означава, че Australian Open, който обикновено се провежда през януари-февруари всяка година, може да се изправи пред заплахата за отмяна.

австралия

В Австралия има над 10 487 положителни случая на COVID-19. От тях само около 2500 са активни. Страната се справи добре с кризата и предотврати всяка смъртоносна епидемия за разлика от други големи страни. На фона на това положение правителството на страната би запазило наложените ограничения, за да гарантира, че те ще премахнат напълно болестта. Разбира се, решението на Qantas е по-скоро правителствен указ.

австралия

Феновете на тениса в Австралия очакват да видят любимите си спортисти в действие догодина в Мелбърн. Въпреки това с последното решение, взето от Qantas да изтегли международните си полети от своя уебсайт, възникнаха съмнения относно бъдещето на турнира. Ако в Австралия не се разрешава кацане на международни полети, как чуждестранните играчи могат да пътуват до тази страна?

австралия

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Откритото първенство на Австралия през 2021 може да не се проведе Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook