Отличен Кьопфер нанесе първо поражение на Джокович и компания на Купа „Дейвис“

от в 19:18 на 27.11.2021
Мирела Николова

Отборът на Сърбия, предвождан от световния №1 Новак Джокович, бе безупречен през вчерашния ден, когато спечели всеки един от трите си мача срещу Австрия и даде сериозна заявка за място на четвъртфиналите. Днес обаче втората ракета на западната ни съседка - Филип Краинович, не бе така убедителен в първата среща срещу Германия и сърбите трябваше да преглътнат първо поражение на тазгодишните Финали на Купа "Дейвис", нанесено от Доминик Кьопфер. Германецът превъзхождаше своя съперник в големи периоди от сблъсъка и заслужено се поздрави с успеха - 7:6(4) 6:4.

Двубоят стартира обещаващо за германеца, който не пропускаше възможност да експлоатира неубедителния начален удар на съперника си и така бе първият, излязъл напред в резултата с пробив и 3:1. Краинович побърза да направи необходимите промени в играта си и последваха три силни гейма за сърбина, с които той се завърна в битката и дори поведе с 4:3. До края на частта пробивите отсъстваха, което наложи изиграването на тайбрек, в който Кьопфер значително превъзхождаше опонента си и след серия от плътни удари, изпълнени с нужната острота, поведе в отделните части.

Вторият сет отново стартира с видимо преимущество на страната на световния №54, който вече бе отърсен от напрежението и се чувстваше все по-комфортно на корта. Той продължи да се възползва от твърде пасивната игра на балканеца, изчаквайки удобен момент да ускори топката и да нанесе уинър, и не след дълго осъществи пробив. Заставайки на сервис линията в опит да консолидира преднината си, германецът изостана с 0:40, ала незабавно се мобилизира и затвърди брейка - 4:1. 

Сърбинът оказа натиск и в следващото противниково подаване, като този път усилията му бяха увенчани с успех и връщане на пробива. Това постави началото на поредица от 4 загубени сервис гейма, с последния от които бе сложен край на сблъсъка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен Кьопфер нанесе първо поражение на Джокович и компания на Купа „Дейвис“ Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик кьопфер | купа дейвис | Обзори | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook