Отличен старт и в Хале: Безкомпромисен Кирьос разочарова домакините и е 1/8-финалист!

от в 16:54 на 14.06.2022
Мартин Петков

Ник Кирьос за поредна година пропусна целия клей сезон и се завърна след двумесечна пауза за надпреварите на трева. Австралиецът даде старт на сезона си върху зелената настилка на турнира в Щутгарт, като отпадна в полуфиналната фаза от бъдещия вицешампион Анди Мъри. Двойковият шампион от АО няма никакво време за губене преди началото на Уимбълдън и още днес откри кампанията си на надпреварата в Хале с двубой срещу участващия с ,,уайлдкард" местен представител Даниел Алтмайер, а очакванията към канбереца както винаги са високи, защото неколкократно е заявявал, че е най-добрият състезател на трева.

Бившият номер 13 проведе поредния си образцов мач на зелено срещу немския тенисист, като нито за миг не подложи превъзходството на въпрос и остана убедителен до самия край, за да триумфира след 6:3 7:5. Във втори кръг за ,,лошото момче на тениса" предстои да срещне победителя измежду втория поставен в схемата Стефанос Циципас и французина Бенжамин Бонзи.

Сблъсъкът бе открит със сервис на Алтмайер, който демонстрира самочувствие в първите минути и печелеше подаванията си наглед безпроблемно. Не след дълго се стигна до петия гейм, в който участващият с ,,уайлдкард" тенисист трепна на няколко пъти и предостави възможност на австралиеца да пробие, като той от своя страна не се поколеба, печелейки си ранно предимство за 4:2. Кирьос внезапно покачи нивото си значително, като разликата в класите на корта стана твърде видна и чрез втори брейк двойковият шампион записа дебютния сет на сметката си.

Втората част имаше аналогично развитие в началните минути, като впоследствие се стигна до средата на сета, когато Алтмайер даде сериозен отпор при сервис на световния номер 65, но максимата му бе само достигане на дюс и сервиращите продължиха да доминират необезпокоявано. Сетът не след дълго навлезе в решителната си фаза, когато канберецът отново покачи равнището в играта си, като си осигури два мачбола в 12-я гейм при начален удар на местния представител и оползотвори втория от тях със страхотен ретур уинър от бекхенд, за да се поздрави с крайния успех в мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отличен старт и в Хале: Безкомпромисен Кирьос разочарова домакините и е 1/8-финалист! Мартин Петков
Теми:  
atp | даниел алтмайер | Ник Кирьос | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook