Отлична Томова се класира за първи четвъртфинал на ниво WTA 250 в своята кариера!

от в 19:40 на 07.04.2021
Калоян Соколов

Виктория Томова се намираше в серия от четири поредни поражения преди сезона на клей, но втората ни ракета показва отлично представяне на червената настилка и записа нова победа в Богота, след като днес се справи със съпротивата на Яфан Уанг.

Нашето момиче показа солидна защита в хода на целия двубой и не остави съмнения в превъзходството си над азиатката, надигравайки я с категоричното 6:3 6:3. Така за Вики предстои битка с една измежду Нурия Парисас-Диас и Аранча Рус, които ще стартират мача помежду си съвсем скоро.

Томова бе много стабилна още от началните минути и бързо осъществи пробив в подаването на своята опонентка, ала нейният първи сервис влизаше с много нисък процент и това позволи на Уанг да отвърне със светкавичен рибрейк. Българката обаче отново повиши нивото си и непредизвиканите грешки бяха почти напълно изчистени, което позволи на родната ни представителка да спечели пет от следващите шест гейма и така с лекота спечели откриващия сет.

Втората част се превърна в истински фестивал на пробивите, като Вики първа задържа подаването си за 3:2, а впоследствие отново бе безаплеционна от ретур и вече докосваше успеха. Китайката все пак не се предаде и намали пасива си до 3:4, ала впоследствие нашата сънародничка демонстрира превъзходен тенис, с което заслужено си осигури място в следващия етап на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлична Томова се класира за първи четвъртфинал на ниво WTA 250 в своята кариера! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | богота | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook