Отлична Вики Томова се класира за основната схема на WTA турнира в Монтерей!

от в 01:08 на 28.02.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова за поредна седмица има отлична възможност да влезе в топ 100 на световната ранглиста, но това преминава през достатъчно силно представяне на WTA надпреварата в мексиканския град Монтерей, където първата ни ракета при дамите започна своето участие през пресявките. Вики обаче показа отлична форма на твърдите кортове, като през вчерашния ден преодоля съпротивата на китайката Юе Юан, а днес родната ни представителка надгради с успех над местната любимка Фернанда Контрерас Гомес - 6:4 6:1.

Нашата сънародничка започна ударно срещата, след като реализира ранен пробив, който на бърза ръка затвърди за аванс от 2:0. Гомес пък отново беше изправена пред точки за пробив, само че този път се справи и намали пасива си. Това обаче се оказа последната позитивна проява на мексиканката в хода на първата част, която скоропостижно отиде в актива на българката.

Вторият сет предложи далеч по-равностоен тенис, като по-нискоранкираната тенисистка първа съумя да реализира брейк, но Томова моментално възстанови паритета в резултата. Последваха спокойни минути за сервиращите, докато не се стигна до 4:4 гейма, когато софиянката превключи на твърде високо обороти за своята опонентка, печелейки последните осем точки от двубоя и по този начин намери заслужено място в същинската надпревара.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отлична Вики Томова се класира за основната схема на WTA турнира в Монтерей! Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория томова | монтерей | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook