Отлична възможност за българския тенис фен: Джокович срещу Циципас в Белград през септември

от в 08:16 на 20.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се завръща в състава на Сърбия за Купа "Дейвис", а освен това ще играе и на турнирите в Азия. През миналата година Ноле не можа да изведе своята държава до триумф в отборната надпревара, след като загуби от Яник Синер в полуфиналната фаза и Италия в крайна сметка отстрани западната си съседка. През тази година пък бившият номер едно си взе почивка за двубоите от предварителната фаза на състезанието, а неговите съотборници се провалиха, губейки с 0:4 от Словакия и така изпаднаха във второто ниво на надпреварата.

Там жребият отреди Сърбия да се изправи срещу Гърция в безспорно най-интригуващия двубой от Световна група I. Балканското дерби ще се състои в Белград между 14 и 15 септември, а от състава на "плавите" част още ще бъдат Миомир Кецманович, Ласло Джере, Хамад Меджедович, Душан Лайович и двойковия специалист Никола Чачич.

Гърците пък ще бъдат предвождани от Стефанос Циципас, който на двойки ще си партнира със своя брат Петрос, като двамата имат ATP титла в тандем и през тази година достигнаха до 1/4-финалите на Ролан Гарос. Втората ракета на гърците е Стефанос Сакеларидис, който се намира под номер 477 в света, така че световният номер 12 задължително ще трябва да спечели мегасблъсъка с Новак Джокович, който ще се проведе във втория ден на събитието.

Мачовете ще се проведат на твърди закрити кортове в белградската зала "Александър Николич", а българските фенове на тенис определено имат добра възможност да се насладят и на живо на тези двубои, имайки предвид колко близко до нас се намира сръбската столица (билетите все още не са в продажба).


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отлична възможност за българския тенис фен: Джокович срещу Циципас в Белград през септември Калоян Соколов
Теми:  
atp | купа дейвис | любопитно | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook