Отлични новини: Адриан Андреев ще участва на една и съща ATP надпревара с Григор Димитров

от в 11:17 на 11.10.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев ще се присъедини към Григор Димитров на ATP 250 надпреварата в Стокхолм (14-20 октомври), за да подсили българското участие. Това обаче ще се случи от пресявките на надпреварата, докато Григор ще бъде поставен под номер 3 в основната схема и ще се надява да повтори представянето си отпреди цели 11 години, когато достигна до титлата, защото подобен развой на събитията би върнал надеждите на първата ни ракета за класиране на ATP финалите в Торино.

Андреев през последната година и половина не е играл на ниво ATP, но в кариерата си има общо четири победи на това ниво (плюс тези в квалификациите) и може да се похвали с достигания до втория кръг на ATP 250 състезанията в Анталия и Куала Лумпур, коитио вече не са част от Тура.

Топ поставен в пресявките ще бъде Джейкъб Фиърнли, който прави мечтан първи сезон в професионалния тенис и наскоро дебютира в топ 100, печелейки три поредни състезания в Чаланджър Тура, а в списъка е и Александър Ришар, който също влезе в топ 100 след титла на Чаланджъра в Лисабон. Сред участниците в квалификациите са и добре познати имена като Ласло Джере, Камил Майхржак, Хамад Меджедвочи и бившия шампион от Sofia Open - Марк-Андреа Хюслер.

Водач в основната схема пък ще бъде Андрей Рубльов, който заяви участие в последния момент, а Каспър Рууд, Томи Пол, Алексей Попирин и Николас Джари са другите членове на топ 30, които ще правят компания на Григор Димитров.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отлични новини: Адриан Андреев ще участва на една и съща ATP надпревара с Григор Димитров Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | григор димитров | списъци | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook