Отлични новини: Александър Лазаров ще може да участва на ATP 250 турнира в Окланд!

от в 08:10 на 06.01.2023
Калоян Соколов

Александър Лазаров изпрати много силна 2022-ра, през която се изкачи с над 100 места в световната ранглиста и дебютира в топ 300 на света. Българинът също така спечели три трофея на сингъл от сериите "Фючърс", но безспорно най-впечатляващото му постижение дойде на Sofia Open, когато Алекс надделя над Иржи Лехечка в откриващия кръг на надпреварата и записа първата си победа на ниво ATP в своята кариера.

Новият сезон пък също започна чудесно за Лазаров, който имаше основна роля за за победата на България над Белгия в решителния мач на смесени двойки от United Cup, a нашият сънародник още този уикенд ще може да се изявява на най-високото ниво в Тура, защото успя да заеме последното място за квалификациите на ATP 250 турнира в Окланд.

До момента единственият опит на Алекс в подобна категория състезания е свързан с изявите му на Sofia Open, а участието му в Нова Зеландия стана възможно, след като защитаващият шампион Уго Юмбер получи "уайлд кард" за основната схема и Алекс влезе вместо него в пресявките на надпреварата.

За софиянецът обаче няма да бъде никак лесно да достигне до същинския турнир, защото в квлафикациите в игра ще видим цели девет представители на топ 100, сред които по-бележитите имена са Душан Лайович, Тиаго Монтейро, Жоао Соуса, Таро Даниел и Иржи Лехечка, който има да взема реванш от родния ни представител.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отлични новини: Александър Лазаров ще може да участва на ATP 250 турнира в Окланд! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър лазаров | бгтенис | окланд

Коментари





Следвайте ни в Facebook