Отлични новини: Григор Димитров отлетя за участие на Мастърса в Маями!

от в 13:20 на 18.03.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да се сблъска с крайно неприятни емоции по време на Мастърса в Индиън Уелс, след като беше принуден да се оттегли по време на двубоя си от втория кръг срещу Джейсън Кублер. Най-добрият български тенисист изцяло контролираше случващото се на корта, но движението му видимо се влоши към края на втория сет, когато той постоянно започна да прикляка и австралиецът закономерно изравни общия резултат и дори поведе с пробив в началото на решителния сет, което явно показа на първата ни ракета, че няма смисъл да продължава мъките си на корта и последва отказване от негова страна. Впоследствие Димитров се оттегли и от надпреварата на двойки, където с Хуберт Хуркач бяха отстранили на старта вторите поставени Раджийв Рам и Джо Солсбъри, а официалната причина беше травма в областта на коляното.

Изглежда обаче контузията не е чак толкова сериозна, защото Григор вчера е отлетял за Маями, където ще бъде съпровождан от един от двамата си наставници, а именно Джейми Делгадо. Добрите вести станаха обществено достояние именно благодарение на британския специалист, който публикува снимка от самолет в социалните медии, а придружаващият текст към нея гласеше "Маями, идваме", така че от 22-ри март отново ще можем да се наслаждаваме на изявите на родния ни представител, чието участие ще започне директно от втория кръг на състезанието.

Припомняме ви, че въпросната надпревара е най-неуспешната в исторически план за нашия сънародник от всички останали в сериите "Мастърс", защото той никога не е преминавал отвъд осминафиналната фаза.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлични новини: Григор Димитров отлетя за участие на Мастърса в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook