Отлични новини за Джокович: Ще може да вземе участие на US Open 2023!

от в 11:20 на 31.01.2023
Мирела Николова

През миналата година на Новак Джокович му се наложи да пропусне редица големи турнири заради категоричния си отказ да се ваксинира, като сред най-значимите бяха Аустрелиън Оупън и US Open. Строгите противоепидемични мерки в Австралия обаче бяха отменени още в края на 2022-ра, което позволи на сърбина да вземе участие в тазгодишното Открито първенство на Австралия, където преди два дни завоюва своята 10-а титла в надпреварата и общо 22-ра от Големия шлем.

Прекрасните новини за световния №1 обаче не свършват дотук, тъй като по-рано през днешния ден американският президент Джо Байдън е обявил, че извънредното положение в страната заради COVID-19 ще продължи до 11 май. Това означава, че Джокович ще бъде допуснат да влезе в страната през септември и да вземе участие в предстоящото Открито първенство на САЩ, което предстои да се проведе между 28 август и 10 септември.

Освен това 22-кратният "мейджър" шампион ще може да се включи в Мастърс надпреварата в Синсинати (13-19 август), която също бе сред тези, които белградчанинът пропусна през миналия сезон. 

Припомняме обаче, че през март месец предстоят Мастърсите в Индиън Уелс (6-19 март) и в Маями (20 март - 2 април), на които водачът в световната ранглиста няма да участва, тъй като тогава противоепидемичните мерки, включващи изискване за наличие на ваксина за чуждестранни граждани, все още ще бъдат в сила.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлични новини за Джокович: Ще може да вземе участие на US Open 2023! Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook