Отлично начало на сезона: Бивш шампион от Шлема потегли победоносно в Пуна!

от в 18:08 на 04.01.2023
Мартин Петков

Няма да е пресилено, ако кажем, че целият тенис свят е насочил погледите си към случващото се в Австралия в началото на новия сезон и останалите надпревари остават далеч от полезрението на зрителите. Такъв е и случаят с турнира в Пуна, където позицията на топ поставен в състезанието беше заета от 34-годишния ветеран Марин Чилич, който откри победоносно своята 19-а година в Тура след успех над Роберто Карбайес Баена - 6:3 3:6 6:1. С триумфа си бившият шампион от Шлема вече е част от четвъртфиналната фаза в индийския град и го очаква среща с Талоон Грийкспор.

Началото на двубоя протече с колеблив първи гейм на сервис за фаворита, който въпреки това съумя скоропостижно да покачи качеството на представянето си и не след дълго поведе с пробив. Хърватинът продължи и след придобития аванс да е в ролята на по-активният тенисист, което му позволи необезпокоявано да запише дебютния сет срещу името си.

На старта на втората част наблюдавахме известен момент на доминация от страна на сервиращите, преди световният номер 17 да предприеме по-рискови действия, отвели го до брейкбол. Усетил опасността от това да изгуби подаването си, предрешавайки крайния изход на сблъсъка, Карбайес Баена отпусна ръката си и заигра на върха на своите способности, което освен предотвратяване на неблагоприятната ситуация, му донесе и ключов пробив, с който възстанови равенството в отделните сетове. Решителната трета част далеч не предложи същата интрига, която имаше в отминалата, след като Чилич вдигна оборотите и разликата в класите си каза думата, при което бившият шампион от US Open отпусна само гейм на световния номер 74, подпечатвайки първата си победа за сезона.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отлично начало на сезона: Бивш шампион от Шлема потегли победоносно в Пуна! Мартин Петков
Теми:  
atp | марин чилич | Пуна | роберто карбайес баена

Коментари





Следвайте ни в Facebook