Отлично начало на сезона: Швьонтек триумфира за едва 64 минути игра и изведе Полша напред!

от в 09:03 на 31.12.2022
Мартин Петков

Новият сезон в двете професионални тенис вериги - ATP и WTA, вече настъпи с началото на новата смесена отборна надпревара United Cup, като още в третия ден от състезанието в игра ни предстоеше да видим световната номер едно и абсолютен доминант на женската тенис сцена Ига Швьонтек. Носителката на три "мейджър" трофея неведнъж е изразявала любовта към родината си в свои интервюта и инициативи, като сега получи отлична възможност заедно с другото голямо име на тениса в Полша - Хуберт Хуркач, да поведат страната си на United Cup, като първото изпитание пред "дружина полска" се явяваше непретенциозният тим на Казахстан, който вече загуби от Швейцария в хода на турнира.

Швьонтек получи честта да излезе на корта в дебютния мач на родината си в надпреварата, като от отсрещната страна на мрежата я очакваше Юлия Путинцева. Ига, която наскоро взе участие в демонстративната надпревара World Tennis League, опустоши световната номер 51 за едва 65 минути игра след 6:1 6:3 и даде летящ старт на селекцията на Полша, извеждайки я напред с 1:0 победи.

Откриващите минути на двубоя се оказаха по-трудни от очакването за първата ракета на света, която допусна серия неточности, докато се приспособи към условията на игра в Бризбейн и дори ѝ се наложи да се изправи пред брейкбол за Путинцева. Полякинята въпреки проблемния старт на срещата светкавично подобри равнището си и навлезе в своя ритъм, който ѝ позволи да наложи изцяло волята си, при което тя се поздрави с поредица от пет поредни гейма на сметката си, към която причисли и първата част.

Вторият сет започна със силни минути за сервиращите, които нагледно доминираха, след като с качеството на началните си удари си осигуряваха нужния игрови превес, за да завършват бързо комбинациите си в атака. Казахстанката обаче съумя да поддържа темпото на фаворитката едва за период от няколко минути, преди Швьонтек отново да вдигне оборотите драстично, което ѝ донесе нови два пробива в актива, с което и крайния успех в сблъсъка на първите ракети при дамите между Полша и Казахстан.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлично начало на сезона: Швьонтек триумфира за едва 64 минути игра и изведе Полша напред! Мартин Петков
Теми:  
united cup | wta | ига швьонтек | казахстан | полша | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook