Отлив на поставени: Холгер Руне е поредният късно оттеглил се от Олимпиадата в Париж

от в 22:18 на 24.07.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне е поредното голямо име, което се отказа от Олимпиадата в Париж през последните дни. В началото на седмицата стана ясно, че Хуберт Хуркач не е могъл да се възстанови от травмата на коляното си, която получи на Уимбълдън и така се превърна в третия представител на топ 10, който със сигурност пропуска Игрите в Париж, присъединявайки се към Григор Димитров и Андрей Рубльов.

Преди броени часове пък световният номер едно Яник Синер разкри, че страда от възпаление на сливиците и също се оттегли от турнира, а сега датчанинът последва неговия пример. Руне се контузи през миналата седмица на 1/4-финалите в Хамбург, като се отказа във втория сет на 1/4-финалния си двубой с Артур Фис, а впоследствие 21-годишният тенисист разкри, че проблемите му в китката са по-сериозни от очакваното и това го принуди да пропусне тазседмичната надпревара в Умаг, където беше заявил участие.

Така Робин Хаасе ще заеме място на бившия номер 4 в основната схема на сингъл, докато Синер ще бъде заменен от своя съотборник Андреа Вавасори, а всичко това са добри новини най-вече за Николас Джари защото тези две отказвания ще му позволяват да попадне сред поставените играчи за утрешния жребий.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отлив на поставени: Холгер Руне е поредният късно оттеглил се от Олимпиадата в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | париж 2024 | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook