Отмъщението е факт: Джокович си върна на Де Минор за United Cup и е на 1/2-финал в Монте Карло!!

от в 19:20 на 12.04.2024
Елеонора Александрова

Новак Джокович продължава успешно кампанията си в Монте Карло. Без да загуби сет по време на надпреварата, световният номер 1 се класира за първия си полуфинал в Княжеството от 2015-та насам. Макар и днес да не бе показал най-оптималния си тенис, сърбинът показа по-голямата си класа спрямо един от тенисистите, намиращи се в оптимална форма, Алекс де Минор, надигравайки го със 7:5, 6:4, а на полуфиналите ще можем да видим повторение на миналогодишния финал от Ролан Гарос, в случай, че Каспър Рууд победи 15-тия в света Уго Юмбер.

Първият сет започна изненадващо добре за световния номер 11, който още при първото подаване на опонента си имаше два брейкпойнта пред себе си. Тогава обаче грешките на австралиеца започваха да се нижат и топ поставеният се измъкна от трудното положение. В следващия гейм ролите бяха разменени, като сърбинът бе този, който имаше възможност за брейк, ала първата ракета на Австралия вдигна нивото си на игра и удържа на атаката на по-опитния си противник. Третият гейм също ни осигури оспорвана битка, като на това се дължеше ефективната игра и от двете страни, но до пробив продължаваше да не се стига.

В следващите минути ставахме свидетели на кратки разигравания, но и с високо качество на игра на четвъртфиналистите. Нивото на игра на Де Минор обаче спадна при 5:4, като макар и да продължаваше да впечатлява с характерния си атлетизъм, непредизвиканите грешки обезмисляха всяка проява на добра защита у австралиеца.

Това позволи на Джокович да затвори сета при подаването на опонента си, ала точно в този момент неточностите започнаха да съпътстват тениса на сърбина, което позволи на по-неопитния му опонент да се спаси от тази кризисна ситуация.

Ниското ниво на игра у сърбина се пренесе и в следващия гейм, като този път де Минор бе в ролята на този, който можеше да обърне първата част в своя полза. Джокович използва железните си нерви, като основно оръжие. По-атакуващата игра в полза на световния номер 1 изигра и своята не толкова добра роля, тъй като в едно от разиграванията при 40-40 той се подхлъзна, което засегна глезена му и този момент даде леко притеснение около почитателите му.

Въпреки инцидента, Джокович запази спокойствие при 6:5 и възползвайки се от грешките на опонента си така му се отвори възможността да реализира пробив в най-важния момент, а Ноле не сбърка и затвори сета в своя полза.

Въпреки неприятния завършек на първата част за Де Минор, 11-тият в света изглеждаше все така мотивиран да предизвика легендарния си опонент. Макар и болките от подхлъзването в края на първата част да се отразиха на представителя на западната ни съседка, Джокович показа стабилна игра и така съумя да осъществи пробив. Точно когато нещата изглеждаха решени в полза на първата ракета на света, при 2:0, грешките от форхенд започнаха да изиграват своята негативна роля спрямо сърбина и така Де Минор наглед изглеждаше готов да се завърне в играта, отвръщайки с пробив.

В следващите минути и двамата бяха бледа сянка на себе си, като непредизвиканите грешки преобладаваха и това се отрази върху сервис играта им. Резултатът бе налице и двамата допуснаха цели шест поредни пробива в хода на сета. При 4:3 де Минор съумя да спечели бленувания гейм от началния си удар. Със спускането на сянката на корта, качеството на игра на Джокович се повиши драстично и в последните два гейма с характерната за него дефанзивна и точна игра изцяло доминира над опонента си и така след истинска игра на нерви затвори мача с резултат 6:4 във втория сет, а на полуфинал той ще чака победителя от мача между Каспър Рууд и Уго Юмбер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отмъщението е факт: Джокович си върна на Де Минор за United Cup и е на 1/2-финал в Монте Карло!! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс де минор | монте карло | новак джокович | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook