Отмъщението е факт: Медведев "взе краката" на Де Минор и е 1/4-финалист на US Open!

от в 06:11 на 05.09.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев стартира колебливо мача си от осминафиналната фаза на Откритото първенство на САЩ срещу Алекс де Минор, но с развитието на сблъсъка подобри нивото си многократно и взе своя реванш от австралиеца, класирайки се за финалната осмица в Ню Йорк. Руснакът съвсем наскоро претърпя поражение именно от Демона на Мастърса в Торонто, но в хода на днешния ден ни предостави най-добрия си тенис, извел го до титлата в турнира през 2021-ва година, за да сътвори пълен обрат над световния номер 13 след 2 часа и 40 минути игра - 2:6 6:4 6:1 6:2. По този начин третият поставен в схемата подпечата класирането си за четвъртфиналната фаза на US Open, където му предстои да се изправи срещу един от най-добрите си приятели и кръстник на дъщеря му -  Андрей Рубьов.

 Финалистът от Торонто още от самото начало на двубоя загатна, че се намира в комфортната си зона да се надиграва с руснака в продължителни размени от дъното на корта, като залагаше на дълбочина в ударите си, преди да завърши с отлично воле в близост до мрежата. Именно с честите си прояви в офанзивен план и старанието да бъде агресивен, Де Минор видимо бе намерил правилната формула срещу монотонния тенис на световния номер три, като умело изграждаше всяка от атаките си и наложи превъзходството си в разиграванията, при което влезе в серия от пет поредни спечелени гейма и се поздрави с успеха в откриващия сет.

С настъпването на втората част Медведев съумя значително да подобри качеството на своя сервис, като изцяло лимитира възможностите на ретур пред австралиеца и нагледно стабилизира равнището си. Същевременно това върна самочувствието в действията на московчанина, който постепенно с течение на времето придоби инициативата в продължителните размени, като сведе броя на неточностите си до минимум, за да ни предостави същинска тенис лекция за игра на ретур в поливалентния 10-и гейм, когато тактически надхитри Демона и с късен пробив поднови равенството в общия резултат на срещата.

Третата част стартира наглед равностойно, но само за да може бившият шампион да вдигне оборотите с поредица от страхотни уинъри, завършвайки отлично по правата от бекхенд. Подобни прояви пък несъмнено покачиха още повече увереността на световния номер 3, който видимо контролираше случващото се на корта, докато грешките в представянето на Де Минор изобилстваха и превъзходството на фаворита бе изразено под формата на два поредни пробива, посредством които той излезе напред в статуквото на отделните сетове.

Подемът в действията на московчанина пък бе напът да бъде осуетен от страна на 13-ия поставен при началото на четвъртата част, когато Алекс демонстрира, че е готов за битка и достигна брейкбол. Изправен до стената във фундаменталния момент, Медведев загатна на какво е способен първият му сервис и неутрализира опасността, като мигновено покачи интензивността на корта и удължаваше значително разиграванията, с което видимо изцеждаше и последните останали сили на австралиеца, който под знака на умората започна да греши необратимо и скоропостижно изостана с два брейка пасив. Впоследствие Демона опита да се завърне в резултата и си осигури две точки за рибрейк, ала поставен под напрежение, бившият шампион в турнира показа нерви от стомана и узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отмъщението е факт: Медведев "взе краката" на Де Минор и е 1/4-финалист на US Open! Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | алекс де минор | даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook