Отмъщението е факт: Мъри не остави шансове на Циципас и на 1/2-финал в Щутгарт

от в 17:52 на 10.06.2022
Калоян Соколов

Безспорно сблъсъкът между Стефанос Циципас и Анди Мъри беше най-очаквания от програмата на четвъртфиналите в Щутгарт. Двамата имаха стара вражда помежду си, която датираше от миналогодишния US Open. Тогава гъркът се наложи в петсетова драма, но бившият номер едно не беше никак доволен от поведението на своя съперник, който на два пъти си послужи с много дълги тоалетни паузи между отделните части. Това никак не се хареса на трикратния шампион от Шлема, според когото Циципас се е държал неспортсменски и впоследствие не се поколеба да разкритикува сериозно балканеца в серия от интервюта.

Днес Мъри най-после получи възможност да вземе реванш за случилото се в Ню Йорк, като изглеждаше крайно мотивиран от първата до последната точка и показа, че владее до съвършенство играта на тревна настилка. Световният номер 5 пък имаше само една победа на това покритие от 2019-а година насам и отново се видя, че все още не се чувства комфортно на толкова бързи условия, а британецът се възполва от тези обстоятелства и се наложи със 7:6(4) 6:3, за да си осигури място в полуфиналите, където го очаква двубой с победителя от срещата между Ник Кирьос и Мартон Фучович.

Двубоят стартира равностойно, като топ поставеният се стремеш веднага да поема инициативата, докато Мъри се бранеше умело и използваше отлично подсечения си бекхенд, с който сваляше топката право в краката на гърка. 24-годишният състезател нямаше никакви проблеми на собствен сервис, но посрещаше изтеглен прекалено назад, което даваше възможност на неговия опонент да завършва често на мрежата и в крайна сметка се стигна до закономерен тайбрек. В него се насладихме на един от марковите ретури на бившия водач в ранглистата, а фаворитът нямаше възможност да навакса пасива си и откриващата част отиде в сметката на ветерана.

Циципас продължи да действа със сериозна доза агресия, но печелеше твърде незадоволителен процент от разиграванията на втория си начален удар. Британецът не предприемаше излишни рискове, възползвайки се от непрестанно увеличаващите се грешки на съперника и първият пробив в срещата не закъсня, след като топ поставеният отигра бекхенда си с рамката на ракетата. Оттам насетне не представляваше никакви проблеми за Мъри до доведе мача до успешен за него завършек и записа първата си победа над представител на топ пет в последните шест години.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отмъщението е факт: Мъри не остави шансове на Циципас и на 1/2-финал в Щутгарт Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Обзори | стефанос циципас | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook