Отмъщението е сервирано: Швьонтек си върна на тийнейджърката, която я изхвърли от АО!

от в 03:48 на 25.03.2024
Калоян Соколов

Линда Носкова хвърли една от най-големите бомби в тениса от началото на новия сезон, когато надигра световната номер едно Ига Швьонтек в третия кръг на Аустрелиън Оупън и я лиши от възможността да завоюва дебютната си титла в Мелбърн. Това постижение обаче сякаш подейства като много сериозна мотивация за полякинята, която спечели турнирите в Доха и Индиън Уелс а днес записа осмата си поредна победа, класирайки се за 1/8-финалите в Маями.

Това се случи, след като Швьонтек взе своя реванш от Носкова, но чешката тийнейджърка отново остави страхотни впечатления с тениса си и топ поставената трябваше да прави обрат, за да триумфира с финалното 6:7(7) 6:4 6:4 за 2 часа и 41 минути игра. Така топ фаворитката за купата си гарантира сблъсък с 14-ата поставена Екатерина Александрова, срещу която също е допускала поражение в своята кариера.

Наглед началото не предвещаваше подобни проблеми за световната номер едно, която проби още на старта и се откъсна напред с 5:2 гейма. Талантливата Носкова обаче играеше без никакъв страх от именитата си съперничка и вкара частта в тайбрек, където отрази сетбол и в крайна сметка успешно сътвори страхотен обрат, който я доближи на крачка от постигането на нова сензация срещу 4-кратната шампионка от Шлема.

Швьонтек отново стартира ударно във втората част, като този път дори дублира аванса си, само че чехкинята не се отказа и влезе в серия от три поредни спечелени гейма, за да намали пасива си до 4:5. 19-годишната тенисистка дори имаше точка за връщането и на втория брейк, ала полякинята устоя на натиска и вкара двубоя в трети решителен сет.

В него топ поставената се откъсна напред с пробив за 3:2 и скоро получи възможност да сервира за мача, но изведнъж се оказа изправена пред три брейкбола и изглеждаше сякаш отново ще я видим да се пропука. Тогава Швьонтек показа нагледно защо е безспорната водеща фигура в дамския тенис и сложи точка на спора, печелейки следващите пет разигравания и така тя съхрани надеждите си за напаравата на "Слънчев дубъл".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отмъщението е сервирано: Швьонтек си върна на тийнейджърката, която я изхвърли от АО! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | линда носкова | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook