Отмяна на тенис турнири и събития в България поради COVID-19

от в 16:06 на 09.03.2020
В


С оглед на създалата се сложна епидемиологична ситуация в страната и в изпълнение на Заповед No РД-01-117 от 08.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, се преустановява Държавният турнир по тенис за момчета и момичета до 14 години, домакин, на който е ТК "15:40" в град София. Ръководството на БФТ ще обсъди на извънредно заседание на 9 март кога, къде и как ще се проведе този турнир. Информация за приетите решения ще бъде оповестена на сайта на БФТ и писмено ще бъдат уведомени всички тенис клубове в страната, чиито състезатели са се записали за участие в този турнир.

Междувременно мачовете от основната схема на Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС" ще се играят при закрити врата. Така Българската федерация по тенис се сьобразява с предложението на Кризисния щаб за борба с коронавируса, което бе гласувано от Министерски съвет. Надпреварата се провежда на кортовете в зала „София".

Освен това, федерацията отмени и насрочената пресконференция на отбора на България след Дейвси Къп с цел превенция от разпространяване на заразата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отмяна на тенис турнири и събития в България поради COVID-19 В

Коментари





Следвайте ни в Facebook