Отново безапелационна: Халеп е във втората седмица на Уимбълдън без загубен сет!

от в 18:37 на 02.07.2022
Мирела Николова

Симона Халеп продължава да впечатлява с представянето си на тазгодишния Уимбълдън и днес заслужено намери място във втората седмица на надпреварата. По пътя си до третия кръг румънката не бе загубила нито сет, като днес удължи тази си серия, преодолявайки с лекота съпротивата на световната №92 Магдалена Фрех. След точно 68 минути престой на корта тя оформи безапелационното 6:4 6:1 и така си подпечата билета за влизане в осминафиналната фаза, където ѝ предстои да премери сили с победителката от сблъсъка между Паула Бадоса и Петра Квитова.

Халеп стартира ударно срещата, пласирайки ударите си с максимална дълбочина и не позволявайки на съперничката си да навлезе в ритъм. Това доведе до два ранни брейка в актива на по-високоранкираната тенисистка, която набързо излезе напред в резултата с 4:0. Впоследствие румънката допусна кратък спад в представянето си, довел до връщане на един от пробивите, но това не се оказа фатално за развръзката, тъй като при втория си опит да затвори сета, световната №18 бе безпогрешна, спечелвайки подаването си на нула.

Втората част се превърна в истински тенис рецитал от страна на шампионката от 2019-а, която не пропускаше възможност да атакува и печелившите удари от нейната ракета валяха един след друг. Тя спечели всеки един от сервис геймовете на Фрех, която така и не успяваше да намери отговор на съвършената игра на своята опонентка, и не след дълго Халеп си гарантира място сред най-добрите 16 в турнира.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отново безапелационна: Халеп е във втората седмица на Уимбълдън без загубен сет! Мирела Николова
Теми:  
wta | Обзори | симона халеп | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook