Отново безкомпромисен: Циципас сломи последния оцелял французин и е 1/4-финалист в Париж

от в 22:09 на 03.11.2022
Мирела Николова

 

Стефанос Циципас демонстрира отлично ниво на представяне през последните няколко седмици, достигайки до финалите на турнирите в Астана и Стокхолм, където допусна поражения съответно срещу Новак Джокович и Холгер Руне. Въпреки че направи крачка назад през миналата седмица, отпадайки още във втория си мач във Виена срещу Борна Чорич, то гъркът възвърна добрата си игра на настоящата Мастърс надпревара в Париж, където вече е част от финалната осмица. Днес той се справи със съпротивата на представителя на домакините Корентен Муте, надделявайки с 6:3 7:6(3), като по този начин оформи сблъсък с някого измежду Пабло Кареньо Буста или Томи Пол.

От началото на срещата гъркът налагаше изключително високо темпо на игра и непрекъснато заемаше водеща позиция в разиграванията, изтласквайки съперника си далеч зад основната линия. Същевременно той миксираше плоските си удари със сечени такива, с което рушеше ритъма на французина, и благодарение на вариативната си игра успя да осъществи късен пробив в осмия гейм, с който си подсигури предимство в отделните части.

Солидното представяне на световния №5 продължи и във втория сет, където още във второто противниково подаване той се сдоби с три възможности за брейк. Въпреки това обаче местният представител показа характер и след няколко отлични комбинации успя да избегне опасността. Циципас, който загуби едва две точки на собствен сервис в дебютната част, продължи да бъде близо до съвършенството на начален удар, поради което в хода на сета не станахме свидетели на нито един пробив и развръзката дойде в тайбрек. Там фаворитът не показа милост към колебливите изяви на опонента си и възползвайки се от честите неточности на Муте, успя да затвори мача в последователни сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново безкомпромисен: Циципас сломи последния оцелял французин и е 1/4-финалист в Париж Мирела Николова
Теми:  
atp | корентен муте | Обзори | париж мастърс | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook