Отново безупречен: Джокович записа трети пореден чист успех в Париж!

от в 18:14 на 27.05.2022
Владислав Риждов

Новак Джокович продължава да се справя безупречно по време на Откритото първенство на Франция и все по-уверено крачи към защита на титлата си в Париж. Световният номер едно вече записа две категорични победи от началото на турнира, а днес бе абсолютно безкомпромисен и срещу Аляж Бедене, надделявайки с рутинното 6:3 6:3 6:2, за да намери място в следващия етап от турнира, където ще се изправи срещу първи поставен състезател, а именно Диего Шварцман, който по-рано днес се справи с нашия Григор Димитров.

Световният номер едно взе преимущество още в първите мигове на срещата и имаше възможност почти веднага да пробие откриващото подаване на Бедене, но словенецът се измъкна от ранно изоставане. Джокович обаче продължаваше да поставя съперника си в трудно положение, използвайки цялата ширина на корта, и съвсем скоро достигна до нови четири възможности, но и този път паритетът остана непокътнат. Все пак фаворитът взе своето в шестия гейм, когато обърна противниковото подаване от 0:40, а впоследствие затвори категорично откриващата част в своя полза.

Сърбинът пренесе доминацията си и след подновяването на действията и подчини Бедене още в самото начало, когато се откъсна напред с брейк аванс. Световният номер 195 обаче показа добра игра в следващите минути и загуби едва една точка в последвалите си два сервис гейма, но в края инкасира още един пробив, което означаваше удвояване на сетовете от страна на миналогодишния шампион.

Третата част започна изненадващо добре за Бедене и Джокович бе изправен пред опасността да загуби подаването си. Представителят на Словения обаче не оползотвори единствения шанс, до който успя да се добере, а от този момент насетне водачът в световната ранглиста заигра по познатия за всички ни начин. Джокович бързо се отърси от леките колебания в първите минути от сета и спечели безответните четири поредни гейма, преди окончателно да официализира третата си поредна победа на тазгодишния Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново безупречен: Джокович записа трети пореден чист успех в Париж! Владислав Риждов
Теми:  
аляж бедене | новак джокович | обзор | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook