Отново един срещу друг на финала: Басилашвили и Агут ще спорят за титлата в Доха

от в 21:14 на 18.02.2022
Владислав Риждов

Николоз Басилашвили съвсем не се радваше на впечатляващ старт на новия сезон, като преди началото на тази седмица грузинецът не бе записал нито един успех на сметката си. Днес обаче световният номер 22 записа трета поредна победа на турнира в Доха и по този начин ще защитава трофея си от миналата година. В мача си от полуфиналите Басилашвили надигра рутинно Артур Риндеркнех с 6:4 6:2.

Срещата започна с равностойна игра от страна на двамата, като дори Риндеркнех имаше първата възможност за брейк. Басилашвили обаче издържа, поставен под напрежение, а в ответния гейм на свой ред пречупи противниковия сервис, откъсвайки се с 4:2. Действащият шампион до края направи достатъчното и задържа аванса си, за да се доближи на крачка от финала.

Във втория сет по-офанзивната и безгрешна игра на Басилашвили го изведе напред с категоричното 4:0. От този момент бившият член на топ 20 изцяло придоби контрола, а възможностите на Риндеркнех стигнаха само за два гейма, преди съперникът му да сложи точка на интригата.

Роберто Баутиста Агут затвърди добрата си седмица на кортовете в Доха с класиране за финала в катарската столица. 33-годишният испанец надделя след обрат на Карен Хачанов с 2:6 6:3 7:5 и за втора поредна година ще спори за трофея с Николоз Басилашвили.

Двамата откриха двубоя с бързи сервис геймове, а по-настъпателните действия от ракетата на руснака дадоха нужния резултат и той пречупи рано Агут, преди да затвърди за 3:1. Хачанов продължи да поддържа високия интензитет в представянето си и скоро пое водачеството в общия резултат.

Проблемите за световния номер 16 се пренесоха и във втората част, където още в третия гейм трябваше да отразява цели седем шанса за пробив. Агут обаче се пребори, а това даде импулс в играта на испанеца, като до края той успя да се добере до единствения брейк в частта, който му помогна да изравни сетовете.

В решителния сет равностойният тенис бе налице в по-голяма част от времето. Двамата съперници действаха безупречно от линията за начален удар и нито един не успя да затрудни другия при ретур. Резултатът предполагаше развръзката да се реши след тайбрек, но опитният Агут измъкна противниковото подаване в края, финализирали мястото си на финала за втора поредна година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново един срещу друг на финала: Басилашвили и Агут ще спорят за титлата в Доха Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp doha | атп | доха | николоз басилашвили | обзор | роберто баутиста агут | тенис турнир в доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook