Отново изумителна: 16-годишната Андреева изнесе нов тенис рецитал и е в трети кръг в Париж!

от в 16:17 на 01.06.2023
Мирела Николова

16-годишната Мира Андреева сътвори истински фурор по време на тазгодишния Мастърс в Мадрид, а повече от впечатляващите ѝ изяви продължават и на Откритото първенство на Франция. След като на старта не остави никакви шансове на Алисън Риск, днес тийнейджърката бе също толкова безкомпромисна срещу световната №79 Диан Пари, отпускайки ѝ едва 3 гейма и оформяйки крайната победа с 6:1 6:2. Така младата рускиня продължава към третия кръг на надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с победителката от двубоя между Юлия Грабер и миналогодишната финалистка Коко Гоф.

Още от самото начало Андреева наложи своя стил на игра, като дълбоките ѝ удари непрекъснато създаваха проблеми на по-високоранкираната ѝ съперничка. Същевременно обаче 16-годишната тенисистка изключително успешно миксираше ударите си и често можехме да видим как Пари страда от въртеливото движение на топката. По този начин рускинята установи пълна доминация на корта и осъществи два пробива, за да може скоро да се приближи само на крачка от успеха.

Във втората част тя продължи да има контрол върху случващото се и макар да позволи връщане на пробива на самия старт на сета, то впоследствие тя отново заигра на познатото си ниво. Броят на непредизвиканите пропуски от ракетата на френската представителка не спираше да се повишава, а това доведе до нови два брейка и серия от цели пет поредни гейма в актива на Андреева, която след точно час и 18 минути игра си подпечата крайната победа. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново изумителна: 16-годишната Андреева изнесе нов тенис рецитал и е в трети кръг в Париж! Мирела Николова
Теми:  
wta | мира андреева | Обзори | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook