Отново на най-високо ниво: Финалистът от US Open разгроми Шварцман за победен старт в ИУ

от в 22:26 на 10.03.2023
Мирела Николова

Настоящият сезон стартира разочароващо за Каспър Рууд, който загуби три от първите си пет мача за годината и реши да си вземе повече от месец почивка от кортовете. Той се завърна в игра през миналата седмица на турнира в Акапулко, където отстъпи във втория си мач срещу квалификанта Таро Даниел, но изглежда, че световният №4 е положил допълнителни усилия, за да навлезе отново в оптималния си ритъм, като прогресът в играта му бе силно забележим по време на откриващия му двубой днес на Мастърса в Индиън Уелс.

Финалистът от миналогодишния US Open имаше за задача да се справи със съпротивата на световния №38 Диего Шварцман, но скандинавецът показа изключително високо ниво на представяне в хода на целия мач и съумя да постигне убедителна победа с 6:2 6:3 след по-малко от 90 минути престой на корта. По този начин той си гарантира място в третия етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с Кристиан Гарин. 

От самото начало на срещата силно впечатление правеха колебанията в играта на аржентинеца, от чиято ракета пропуските изобилстваха. Норвежецът съумяваше отлично да се възползва от неубедителния начален удар на опонента си и поемаше инициативата още с ретура си, след което дочакваше неминуема грешка от противниковата страна. Така той бързо си изгради преднина от пробив и 4:1, а втори брейк в осмия гейм му помогна да си подпечата предимството в общия резултат.

Втората част стартира с рутинно спечелени геймове от сервиращите, поради което равенството бе опазено до 2:2. Тогава обаче последваха силни минути за Рууд, който благодарение на дълбокото пласиране на ударите си принуждаваше Шварцман да отстъпва назад и да допуска неточности. Това доведе до пробив аванс в актива на норвежеца, затвърден на нула за 5:2, и съвсем скоро световният №4 можеше да ликува с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново на най-високо ниво: Финалистът от US Open разгроми Шварцман за победен старт в ИУ Мирела Николова
Теми:  
atp | диего шварцман | индиън уелс | каспър рууд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook