Отново на победния път: Бивша шампионка от Шлема с първа титла от 4 години насам!

от в 10:24 на 28.02.2022
Владислав Риждов

През изминалата седмица при дамите се проведе силната надпревара в Доха, която прикова по-голяма част от вниманието на тенис привържениците. Паралелно с нея обаче се проведе и турнирът в Монтерей, който въпреки че бе лишен от голяма част от топ състезателките, също бе интригуващ. Слоун Стивънс пък се оказа най-добрата през седмицата и заслужено триумфира с титлата, нейна седма в кариерата ѝ и първа от 2018-а насам. На финала рано тази сутрин американката се наложи над Мари Бузкова с 7:5 1:6 6:2.

Откриващата част премина през доста обрати. Бузкова започна една идея по-уверено от своята съперничка и младата чехкиня бързо си извоюва комфортен аванс в резултата, повеждайки с 4:1. Въпреки че се доближи на само два гейма от успеха в сета, Бузкова не съумя да съхрани водачеството си и то скоро бе заличено. Разликата от само един брейк се оказа постижима задача за Стивънс, която изравни за 4:4, а впоследствие направи нов важен пробив, с който отмъкна частта на името си.

Световната номер 81 пък показа, че не се е повлияла от начина, по който загуби първия сет, и започна втората част с нови силни изяви. Бузкова доминираше в ранните минути отново преднината ѝ се покачи до 4:1, като този път тя направи достатъчно, за да я затвърди, преди да изравни общия резултат. Двете показа равностоен тенис в решаващия сет, като и за двете не липсваха възможности, с които да се откъснат в резултата, но паритетът остана налице. В средата обаче натискът, който Стивънс приложи, даде резултат и шампионката от US Open 2017 първа пречупи съперничката си. Веднъж осигурила си лидерството, бившата номер 3 не изпусна инициатива и в крайна сметка се поздрави с тази така ценна за себе си победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново на победния път: Бивша шампионка от Шлема с първа титла от 4 години насам! Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta guadalajara | гуадалахара | мари бузкова | обзор | слоун стивънс | тенис турнир в гуадалахара | титла | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook