Отново на победния път: Радукану откри успешно участието си в Сеул!

от в 12:04 на 21.09.2022
Мартин Петков

Ема Радукану в последните 12 месеца, откакто спечели титлата на миналогодишния US Open, неспирно разочарова с изявите си и все още в този период не е достигала полуфиналната фаза на нито един от турнирите, в които взе участие, а връхната точка на провалите ѝ дойде преди три седмици в Ню Йорк, когато отпадна още на старта на Откритото първенство на САЩ при защитата на трофея си и поради загубения огромен точков актив, към момента се намира под номер 77 в класацията на WTA. Британката побърза да се реваншира за случилото се, но отпадна след едва изиграни мача на надпреварата в Порторож, ала през днешния ден все пак успя да се завърна отново на победния път и стартира кампанията си на състезанието в Сеул с чист успех в два сета над Моюка Учижима - 6:2 6:4, осигурявайки си среща със световната номер 460 Янина Викмайер във втория кръг.

Бившата шампионка от US Open още в началните минути на двубоя наложи своята воля, като пое пълен контрол върху събитията на корта и разгърна потенциала си за атакуваща игра, за да реализира два поредни пробива. Фаворитката също така сервираше и на завидно високо равнище предвид факта, че за четири подавания загуби едва три точки и записа откриващия сет на сметката си.

Доминацията на тийнейджърката придоби умопомрачителни граници, след като тя проби последователно на три пъти японката и си осигури възможност на начален удар при сет и 5:0 в своя полза да подава за крайния успех, но пропиля два мачбола и остави открехната вратата към завръщане в сблъсъка за световната номер 125. Учижима, до голяма степен облагодетелствана от спада при 19-годишната си противничка, все по-уверено прогресираше в представянето, като върна и втория пробив за 4:5, ала в този момент Радукану усети, че е на път напълно да изгуби почва под краката си и със серия от добри сервиси отрази брейкбол, преди да оползтвори общо третия си мачбол в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново на победния път: Радукану откри успешно участието си в Сеул! Мартин Петков
Теми:  
wta | ема радукану | сеул

Коментари





Следвайте ни в Facebook