Отново на победния път: Рууд преодоля Гаске и разочарова френската публика в Париж

от в 22:59 на 01.11.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд среща сериозни трудности в седмиците след Откритото първенство на САЩ, когато загуби в мача за титлата от 19-годишния Карлос Алкарас, като така и не успява да покаже играта, извела го да второто място в световната ранглиста. Норвежецът допусна поражение в първия си мач в зала от заключителните надпревари за сезона по време на участието си в Базел, но за сметка на това през днешния ден загърби неволите си и се завърна на победния път с успех над ветерана Ришар Гаске на старта на Мастърс 1000 надпреварата в Париж - 6:1 7:6(7). По този начин световният номер 4 се класира за осминафиналите и очаква да научи името на съперника си, който предстои да бъде определен в мача между Лоренцо Музети и Николоз Басилашвили.

Скандинавецът започна в двубоя с огромен афинитет към игра с бърз развой на събитията, като търсеше постоянно атаката и ударите му безвъзвратно биваха ознаменувани с успех. Подгласникът от Ролан Гарос и US Open не остави никакви шансове на местния любимец след едва 23 минути на корта си осигури превес в общия резултат на срещата.

Във втората част Гаске промени облика в представянето си и излизанията му на мрежата зачестиха, носейки му лесни точки. Именно тези действия на французина му донесоха аванс от пробив, с който световният номер 76 наелектризира публиката, но се провали, когато подаваше за спечелване на сета и на нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В дългия гейм станахме свидетели на изключително равностойна игра на двамата тенисисти, като всеки от тях имаше своите възможности да се поздрави с успех, ала в крайна сметка Рууд се оказа с по-здрави нерви и отрази сетбол, преди да сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново на победния път: Рууд преодоля Гаске и разочарова френската публика в Париж Мартин Петков
Теми:  
atp | каспър рууд | париж | Париж - Берси | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook