Отново на победния път: Томова отнесе бивша финалистка от Големия шлем

от в 15:40 на 07.06.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова остана на крачка от основната схема на Ролан Гарос, след като отсъпи в решителния кръг на пресявките от сръбкинята Олга Данилович. Впоследствие Вики реши да продължи с изявите си на червени кортове и се изяви на надпреварата в хърватския град Макарска, където отстъпи на 17-годишната Линда Носкова. Началото на новата седмица обаче донесе край на недотам успешните изяви на първата ни ракета в последно време, защото тя постигна победа в откриващия кръг на WTA 125 турнира във Валенсия.

Там българката трябваше да се изправи срещу славната ветеранка Сара Ерани, която можеше да се похвали с достигането до финала на Ролан Гарос, както и спечелването на още цели седем титли върху землена настилка. Всичко това не помогна италианката да се справи със съпротивата на родната ни представителка и Вики се наложи с рутинното 6:4 6:3, за да си осигури двубой срещу една измежду Варвара Грачева и Рената Заразуа.

Бившата номер 5 стартира двубоя на много високо ниво, като печелеше голяма част от дългите размени и Томова не можеше да намери пролука през нейната защита. Постепенно софиянката намери своя ритъм, а сервисът на Ерани отново се превърна в нейна ахилесова пета, тъй като двойните грешки заваляха от ракетата на 36-годишната състезателка. Тези обстоятелства позволиха на нашата сънародничка да навакса ранния си пробив пасив и удържа на натиска от другата страна на мрежата, спасявайки три поредни брейкбола в седмица гейм. Оттам насетне българката доминираше на корта и откриващият сет заслужено отиде в актива ѝ.

Втората част отново започна с ранен брейк в полза на Ерани, само че Вики нямаше намерение да хаби излишна енергия на корта и бързо застигна своята съперничка. Италианката намери сили да спечели следващото си подаването, което я изведе напред с 3:2, но първата ни ракета отреагира със серия от четири последователно спечелени гейма и така победата отиде в нейната сметка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново на победния път: Томова отнесе бивша финалистка от Големия шлем Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | сара ерани

Коментари





Следвайте ни в Facebook