Отново на върха: Джон Иснър и Джак Сок завоюваха втората си титла в Индиън Уелс!

от в 12:15 на 20.03.2022
Владислав Риждов

Джак Сок и Джон Иснър се оказаха непреодолимо препятствие за съперниците си по време на надпреварата в Индиън Уелс и завършиха участието си по подобаващ начин, триумфирайки с втората си съвместна титла в Калифорния. Американското дуо постигна това, след като на финала надделяха над Сантяго Гонзалес и Едуар Роже-Васлен с 7:6(4) 6:3.

Въпреки че участваха в турнира посредством "уайлд кард", това не попречи на двамата американци да елиминират поставените под номер 1 Никола Мектич и Мате Павич, както и най-новите шампиони от Шлема при тандемите - Ник Кирьос и Танаси Кокинакис. Макар че влязоха в срещата като предварителни фаворити, местните любимци изпитваха проблеми в откриващия сет на финала и на няколко пъти се изправяха пред опасността да изостанат в резултата. Те обаче запазиха концентрация и така паритетът не претърпя промяна до края, когато последва тайбрек. В него тандемите се движеха точка за точка, докато не дойде моментът, в който Сок и Иснър нарушиха равенството, повеждайки с 5:3. Преднината в резултата им вдъхна допълнително спокойствие и те безпроблемно сложиха точка на частта, докосвайки трофея.

През втория сет импулсът в представянето на домакинските състезатели бе виден и те стартираха с ранен брейк на сметката си. И тук обаче не липсваха проблеми, след като много бързо бяха на път да загубят аванса си, но това не се случи. Сок и Иснър успяха да запазят лидерската си позиция, преди накрая окончателно да лишат срещата от интрига, пробивайки за втори път съперниците си, с което вече можеха да ликуват с титлата в ръце.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отново на върха: Джон Иснър и Джак Сок завоюваха втората си титла в Индиън Уелс! Владислав Риждов
Теми:  
джак сок | джон иснър | едуар роже-васлен | индиан уелс | обзор | сантяго гонзалес | тенис турнир в индиън уелс | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook