Отново над установените норми: Пер отложи интервюто си на корта, за да се чуе с майка си

от в 19:17 на 18.07.2024
Георги Димитров

Беноа Пер определено е един от играчите в Тура, които гарантират шоуто само с присъствието си на корта. Макар да е много талантлив, кариерата на екстравагантният французин няма да се помни чак толкова с неговите резултати и постижения, а по-скоро с постоянните му любопитни моменти и избухвания, както на корта, така и извън него.

След поредната серия от незадоволителни резултати, Пер заяви участие за турнира в Нюпорт на трева, а в първи кръг негов съперник бе представителя на домакините Закари Свайда. Макар и да влезе в двубоя в ролята на тотален аутсайдер, французинът съумя да покаже най-добрия си тенис и запази ниво на концентрация, нестандартно за неговия буен характер, което му помогна да се поздрави с първата си победа от март месец насам.

Най-интересният момент дойде непосредствено след края на мача, когато репортерката Блеър Хенли, която трябваше да вземе интервю с победителя, се наложи да почака няколко минути. Причината затова бе видео обаждане, което Пер получи, а самият той не се смути и вдигна телефона на корта.

След като приключи с разговора си, той се отправи към учудената журналистка, която обясни, че това е прецедент в нейната кариера и попита тенисиста, от кого е било обаждането и защо е било толкова важно. Французинът обясни, че обаждането е било от неговата майка. Той добави, че тя го гледа от дома си във Франция и че е доста напрегната, всеки път когато играе, а именно това е и причината да проведе разговора.

По-късно днес на Пер му предстои доиграване на срещата от втори кръг срещу Маркос Хирон, в която французинът води със сет и 1-0 гейма във втората част, а това е идеална възможност да запише последователни победи за първи път от януари месец насам.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отново над установените норми: Пер отложи интервюто си на корта, за да се чуе с майка си Георги Димитров
Теми:  
беноа пер | интервю | любопитно | нюпорт

Коментари





Следвайте ни в Facebook