Отново сред най-добрите: Гофен изнесе безупречен мач и е финалист в Маракеш!

от в 16:45 на 09.04.2022
Калоян Соколов

Давид Гофен имаше тежки моменти на корта, след като през миналия сезон претърпя неприятно падане върху тревната настилка в Хале и трябваше да пропусне целия остатък от сезона. Дългата пауза пък не се отрази никак ползотворно на белгиеца, който до неотдавна се намираше в серия от пет последователни поражения и не се виждаше светлина в тунела за неговата игра.

Всичко това обаче вече е в миналото, защото бившият номер седем изцяло се преобрази, откакто стъпи на любимия си клей и отново показва познатото си високо ниво. Гофен записа поредица от три последователни победи, за да се класира за полуфиналите на ATP 250 надпреварата в Маракеш, а днес не остави никакви шансове на аржентинеца Федерико Кория и го надигра с категоричното 6:3 6:3. По този начин белгиецът се класира за първия си финал от над година насам, където ще срещне един измежду Ласло Джере и Алекс Молчан.

Срещата не започна никак добре за Гофен, който беше пробит още на старта, само че белгиецът веднага съумя да осъществи рибрейк. Последва ново тежко изпитание за петкратния шампион в ATP Тура но той не трепна и заличи пасив от 0:40, изравнявайки за 2:2 гейма. Оттам насетне фаворитът установи траен контрол върху събитията на корта и все по-често го виждахме как взема топката рано. Ударите на Гофен бяха изключително чисти, а бекхендът по правата отново се беше превърнал в познатото за него оръжие.

Всичко това позволи на белгиеца с лекота да спечели откриващата част, като доминацията му продължи и във втория сет. Все пак южноамериканецът показа известни признаци на съпротива и поддържаше равенството в резултата до 3:3, когато неговият съперник влезе в поредица от отлично изградени точки и напълно заслужено скоро можеше да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново сред най-добрите: Гофен изнесе безупречен мач и е финалист в Маракеш! Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид гофен | маракеш | Обзори | федерико кория

Коментари





Следвайте ни в Facebook