Отново сред най-добрите в Мадрид: Халеп изигра нов отличен мач и е на 1/4-финал!

от в 20:05 на 02.05.2022
Владислав Риждов

Симона Халеп не се бе появявала на корта от края на месец март, когато достигна до полуфиналите в Индиън Уелс. Румънката трябваше да се справи с контузия в левия си крак, която я извади от игра за период от три седмици, но бившата номер едно се завърна в игра за Мастърса в Мадрид. Наскоро Халеп направи промяна в своя щаб, назначавайки Патрик Муратоглу за свой постоянен треньор, а началото на съвместната работа между двамата е повече от добро, след като днес световната номер 21 се класира за четвъртфиналите в испанската столица. Халеп навакса изоставане от 2:4 във втората част, за да надиграе Кори Гоф с 6:4 6:4 и да намери своето място в заключителната фаза на турнира.

Двете имаха уверено начало на срещата и разчитаха изключително много на своите начални удари. Именно това бе и една от главните причини дълго време в хода на откриващата част да не станем свидетели на пробив. Това обаче се случи в самия край на сета, когато двукратната шампионка притисна младата американка и реализира брейк в последния момент момент, преди комфортно да поведе в общия резултат.

Талантливата представителка на САЩ коригира играта си в началото на втория сет и бързо се откъсна с аванс от 3:0. Скоро Гоф се доближи още повече до изравняване на резултата, но не съумя да задържи предимството, което имаше срещу своята съперничка. Халеп пък се мобилизира във финалната фаза на двубоя и направи впечатляваща серия от пет последователни гейма, с която си подпечата победа номер 30 в Мадрид и място на 1/4-финалите, където ще се изправи срещу Онс Жабер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отново сред най-добрите в Мадрид: Халеп изигра нов отличен мач и е на 1/4-финал! Владислав Риждов
Теми:  
wta | кори гоф | мастърс 1000 | обзор | симона халеп | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook