Отново сред топ 4 на "Мастърс": Чорич надви голямата изненада в Мадрид и ще спори с Алкарас

от в 00:59 на 04.05.2023
Калоян Соколов

Борна Чорич е вторият полуфиналист на Мастърса в Мадрид. Хърватинът се намираше в серия от пет поредни загуби преди началото на турнира, но съумя да намери най-добрата си форма и днес не остави никакви шансове на "щастливия губещ" Дание Алтмайер, надигравайки го с 6:3 6:3. Така балканецът ще премери сили със защитаващия шампион Карлос Алкарас, като това ще бъде първа среща помежду им, а Чорич ще се надява да повтори подвига си от миналогодишния Мастърс в Синсинати, когато сломи друг актуален световен номер две, а именно Рафаел Надал, след което вдигна и трофея в американския град.

17-ият поставен по никакъв начин не изглеждаше уморен от вчерашната си над 3-часова битка с Алехандро Давидович Фокина и беше абсолютно безупречен от сервис линията, печелейки множество бързи точки. Всъщност фаворитът загуби само едно разиграване на първо подаване в хода на откриващия сет, а самият той проби, за да вземе аванс от 3:1 и впоследствие нямаше никакви проблеми да задържи до последно преднинатата си.

Доминацията на хърватина продължи с пълна сила във втората част, където той стартира с осем поредни спечелени разигравания, правейки огромни крачка към спечелването на срещата. Алтмайер пък влоши още повече равнището си на игра и определено можехме да забележим сериозно изтощение у германеца, който играеше шестия си мач в хода на седмицата. Всичко това улесни допълнително задачата на 3-кратния ATP шампион, за когото не представляваше проблем да осъществи още един брейк и по този начин да подпечата мястото си във финалната четворка на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отново сред топ 4 на "Мастърс": Чорич надви голямата изненада в Мадрид и ще спори с Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | борна чорич | даниел алтмайер | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook