Отново в 1/4-финалите на РГ: Касаткина повали Джорджи и продължава без загубен сет!

от в 13:27 на 30.05.2022
Мартин Петков

Дария Касаткина с всеки изминал турнир в хода на клей сезона надграждаше в представянето си, като дори достигна полуфиналите в Рим. Рускинята видимо се намира в най-добрата си форма от началото на Ролан Гарос, като намери място във фазата на осминафиналите без загубен сет, а през днешния ден срещна Камила Джорджи в опит да изравни върховото си постижение в Париж, което е четвъртфинал.

Сблъсъкът премина под абсолютния контрол на Касаткина, която не оставяше почти никакви шансове на италианката в размените от основната линия и доминираше на ретур, за да триумфира закономерно след 6:2 6:2. В опит да достигне дебютен полуфинал в Големия Шлем световната номер 20 ще срещне победителката измежду Вероника Кудерметова и Мадисън Кийс.

Рускинята съумя да демонстрира отлична защита в началните минути на двубоя, като предизвика неточности в играта на съперничката си и реализира ранен пробив. Постепенно италианката се отърси от първоначалния шок и неколкократно разполагаше с брейкболи, ала честите грешки взеха своето и полуфиналистката от Рим оцеля. Касаткина мигновено усети колебанията на начален удар при своята противничка и след поредните си страхотни изяви в отбрана съумя да стигне до втори брейк, който ѝ позволи в идните минути да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част се превърна в абсолютно копие на първата, след като руската представителка, силно подпомогната от световната номер 30, завоюва нов пробив на старта и се доближи максимално до победата. Бившата четвъртфиналистка отново бе опряна до стената в собственото си подаване, но съумя да покаже нужната воля и след близо 10-минутен гейм запази сервиса си, а впоследствие увеличи преднината си с втори безпроблемен пробив. Касаткина в оставащите моменти до края се представи близо до перфектно, за да стигне до крайния успех в последователни сетове по пътя към топ 8 на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново в 1/4-финалите на РГ: Касаткина повали Джорджи и продължава без загубен сет! Мартин Петков
Теми:  
wta | дария касаткина | камила джорджи | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook