Отново в голямата игра: Борбен Сок напомни за себе си и сломи Гофен във Вашингтон!

от в 23:37 на 02.08.2022
Мирела Николова

Кариерата на Джак Сок достигна своя връх през 2017 година, когато американецът достигна рекордното за себе си осмо място в световната ранглиста и завоюва трофея на Мастърса в Париж, с което си осигури и участие във Финалния Мастърс, където загуби от Григор Димитров на полуфиналите. Нивото му на представяне обаче рязко се понижи през следващия сезон, по време на който той записа 22 загуби и едва 9 победи, а оттам насетне така и не успя да си възвърне предишната форма и от края на 2018-а не може да се завърне в челната стотица на класацията.

Американецът се изявяваше основно на Чаланджър надпревари, но от началото на настоящия сезон показва признаци на съживяване и вече се намира на прага на топ 100, поради което успя да намери място в силната АТР 500 надпревара във Вашингтон. В откриващия му мач там го очакваше Давид Гофен, чиито резултати също са доста колебливи през последните години, и местният представител се възползва от неубедителната на моменти игра на белгиеца, за да потегли с двусетов успех - 7:6(4) 6:4. Така той продължава към втория етап на турнира, където ни очаква американско дерби между него и 13-ия поставен Максим Креси.

Двубоят стартира по мечтан начин за Гофен, който благодарение на прецизното насочване на ударите си и честите непредизвикани неточности на противника набързо се сдоби с аванс от два пробива и 4:1. Последва обаче пълна промяна в съотношението на силите, тъй като, имащ подкрепата на цялата публика зад гърба си, Сок все повече налагаше своето темпо на игра и съумя да навакса изоставането си, за да обърне до 6:5 в своя полза. Стигна се до тайбрек, в който плитките удари на белгиеца ставаха лесна плячка за представителя на домакините, който бе безмилостен от форхенд и взе ранна преднина от 4:0, която впоследствие доразви, за да запише откриващия сет срещу своето име.

Сценарият от дебютната част бе напът да се повтори и във втората, но с разменени роли, тъй като шампионът от Мастърса в Париж продължи да диктува разиграванията и да дочаква пропуск от отсрещната страна, което му помогна да си изгради наглед стабилен аванс от 4:1. Тогава станахме свидетели на драстичен спад в представянето му и той допусна връщане на единия от пробивите. Проблемите за него от сервис линията продължиха с пълна сила и на два пъти Сок бе изправен пред опасност от изравняване на резултата, но в крайна сметка показа характер и съумя да затвори сблъсъка от втория си опит.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отново в голямата игра: Борбен Сок напомни за себе си и сломи Гофен във Вашингтон! Мирела Николова
Теми:  
atp | вашингтон | давид гофен | джак сок | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook