Отново в синхрон: Кокинакис последва примера на Кирьос и е 1/8-финалист в Маями

от в 07:34 на 28.03.2022
Мартин Петков

Танаси Кокинакис набира все повече скорост в последните седмици, след като триумфира в Аделаида в началото на годината, но от този момент насетне представянето му на сингъл е далеч от впечатляващо. Австралиецът обаче през тази седмица демонстрира изключително високо ниво на Мастърс 1000 турнира в Маями, където тръгна от квалификациите, а в ранните часове на днешния ден срещна Денис Кудла в битка за място на осминафиналите. Двубоят премина под множество печеливши удари от страна на шампионът на двойки от АО, които биваха подкрепени със солидно представяне на начален удар, като той спечели 86% от точките на първо подаване, за да получи нужното преимущество над съперника си във важните мигове, с което достигна до успеха след 7:6(5) 4:6 7:6(4), дошъл за 2 часа и 49 минути на корта. В следващата фаза на надпреварата за световният номер 97 предстои сблъсък с Александър Зверев.

Още в самото начало на двубоя Кокинакис оказа натиск върху сервиса на противника си и реализира пробив. Кудла запази спокойствието в играта си и оползотвори възможността си за рибрейк, с което възстанови паритета. Силите на корта се изравниха и интригуващите мигове отсъстваха, докато не се стигна до дванадесетия гейм, в който австралиецът разполагаше с три последователни сетбола при начален удар на съперника, но с добра защита местният представител ги отрази и станахме свидетели на тайбрек. В дългия гейм шампионът на двойки от АО наложи темпото си, не изпусна водещата позиция и логично записа откриващия сет в своя актив.

Втората част премина под тоталната доминация на сервиращите и в редки случаи имахме възможността да се насладим на красиви отигравания. Преломният момент дойде в десетия гейм, когато световният номер 97 бе на начален удар в опит да изравни резултата, но Кудла усети колебания в играта на противника си, заигра агресивно и се поздрави със спечелването на втория сет, за да вкара мача в решителната му фаза.

В първоначалните минути на третата част се видя, че двамата тенисисти приеха дефанзивна роля и нямаха намерение да поемат излишни рискове. Подобно на отминалия сет сервиращите контролираха събитията на корта и вълнуващите моменти липсваха. Напълно закономерно частта влезе в дълъг гейм, след като не видяхме нито един брейкбол. В тайбрека се създаваше убеждението, че Кокинакис изразява по-голяма увереност спрямо опонента си, като много умело дочака своя шанс да реализира мини пробив, който се оказа ключов впоследствие, и с нов страхотен начален удар стигна до крайния успех, осигурявайки си място на осминафиналите в ,,Магичния град".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново в синхрон: Кокинакис последва примера на Кирьос и е 1/8-финалист в Маями Мартин Петков
Теми:  
atp | денис кудла | маями | Обзори | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook