Отново в топ 4: Фриц сломи Кецманович и ще спори с Рубльов на 1/2-финалите в ИУ!

от в 01:18 на 19.03.2022
Владислав Риждов

Тейлър Фриц отново показа, че когато дойде време за турнира в Индиън Уелс, американецът демонстрира най-добрия си тенис и е способен да победи всеки, който застане на пътя му. Това се видя през миналата година, когато Тейлър пречупи Александър Зверев, а впоследствие достигна до 1/2-финалите. През този сезон приказката за 24-годишния калифорниец се повтори, след като преди преди минути надделя над Миомир Кецманович с 7:6(5) 3:6 6:1, за да се класира отново за топ 4, където очаква Андрей Рубльов. 

Двамата състезатели навлязоха със завидно самочувствие в срещата и преминаваха с лекота през собствените си подавания, като не оставяха каквито и да е шансове на отсрещната страна на мрежата. В средата на частта статуквото можеше да бъде нарушено, след като Фриц си осигури точка за пробив, която обаче не бе материализирана и така балансът се запази. В края дойде ред и на Кецманович да постави съперника си под напрежение, когато поведе с 15:40 на сервис на американеца, но местният любимец запази спокойствие и така последва тайбрек. Той започна чудесно за Фриц, който само за броени минути имаше аванс от 5:1 и по всичко изглеждаше, че е въпрос на време да поведе в отделните части. Кецманович обаче неведнъж е показвал борбения си характер и намери начин да изравни точките, но леки неточности в последвалите разигравания позволиха на световния номер 20 да си върне предимството, преди окончателно да запише сета срещу името си.

Фриц пренесе импулса от спечелената първа част и във втория сет, където рано можеше да си гарантира комфортна преднина в резултата. Американецът имаше на разположение цели 3 точки за брейк, които можеха до голяма степен да лишат двубоя от интрига, но младият сърбин отново прояви характер в ключовите моменти и равенството продължи да е налице. Това бе така до 3:3, след което дойде моментът на Кецманович да притисне опонента си. Той първо отрази нови два шанса за пробив, а впоследствие взе на нула подаването на Фриц, с което смълча домакинските привърженици, докарвайки срещата до пълния ѝ формат.

Решителната част пък започна отлично за представителя на домакините, който показа стабилна игра, лишена от всякакви грешки, докато не същото бе положението от страната на Кецманович. Непредизвиканите грешки при сърбина зачестиха, което беше добре дошло за американеца, който за отрицателно време направи резултата 5:0 в своя полза. 61-ят в света все пак се разписа в частта, но до чудо не се стигна и така Фриц за втора поредна година се класира за топ 4 на надпреварата.



Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отново в топ 4: Фриц сломи Кецманович и ще спори с Рубльов на 1/2-финалите в ИУ! Владислав Риждов
Теми:  
индиън уелс | миомир кецманович | обзор | тейлър фриц | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook