Отново в топ форма на трева: Плишкова надви шампионка от Шлема и е на 1/4-финал в Берлин

от в 20:19 на 15.06.2022
Владислав Риждов

Каролина Плишкова получи травма на дясната си ръка в края на миналата година, която я възпрепятства от участие на Аустрелиън Оупън, а завръщането на чехкинята не протече по желания начин и тя записа само две победи до средата на месец май, но на надпреварата в Страсбург изглеждаше, че се доближава до желаното ниво, достигайки до полуфиналите. На Ролан Гарос пък тя трябваше да претърпи поредното си разочарование, след като още във втори път бе шокирана от световната номер 160, която ѝ даде едва четири гейма.

Сезонът на трева за бившата водачка в ранглистата обаче започва оптимистично. Плишкова вече постигна първия си успех върху зелената настилка, а по-рано днес изнесе едно от най-добрите си представяния до момента, надигравайки бившата шампионка от Шлема Бианка Андрееску с 6:4 2:6 7:6(7), за да продължи към фазата на четвъртфиналите.

Срещата започна безпроблемно за двете състезателки, които излъчваха увереност и така първите три гейма бързо се озоваха в историята. След това последваха първите сериозни ситуации, като Плишкова се озова в удобна позиция 0:40, но вместо да пробие, още в ответния си сервис гейм тя бе наказана от канадката, която поведе с 3:2. Отговорът от страна на световната номер 7 обаче не се забави, и тя върна равенството, а в самия край на откриващата част си извоюва още един пробив, който ѝ гарантира лидерството в общия резултат.

Съвсем друго лице показа шампионката от US Open след подновяването на играта и отиграваше всяка една ситуация със самочувствие, което закономерно даде отражение върху резултата и за отрицателно време тя се изстреля напред с 4:0. Веднъж вече постигнала преимущество пред опонентката си, Андрееску нито за момент не отпусна юздите, вкарвайки мача в решителна част.

Тя също започна по прекрасен начин за канадката, която пречупи Плишкова още в третия гейм и все по-вероятно бе това да постигне пълен обрат. 69-тата в света не само се доближаваше до успеха с всеки изминал гейм, но можеше и да увеличи своята преднина, само че това не се случи. Това, че успя да се спаси в напрегнатите ситуации, изглежда е дало позитивен импулс на чехкинята, която разочарова опонентката си, когато Андрееску сервираше за победата, а в последвалия тайбрек навакса пасив от минипробив, преди да ликува с крайния триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново в топ форма на трева: Плишкова надви шампионка от Шлема и е на 1/4-финал в Берлин Владислав Риждов
Теми:  
wta | бианка андрееску | каролина плишкова | обзор | тенис турнир в берлин

Коментари





Следвайте ни в Facebook